resim
Mustafa Denizli
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:74
Uyruk:Türkiye
  • 938
    http://www.yeniakit.com.tr/...ahudi-mi-108472.html

    --- alıntı ---

    bir dönem 'başörtülüler iran'a gitsin' diyen ve sonra kendisi iran'ın yolunu tutan mus­ta­fa de­niz­li, türk ta­kım­la­rı­nın vaz­ge­çil­mez ho­ca­sı haline dönüştü. bunun arkasında bir gizli el mi var? bugün gazetesi bu soruyu araştırdı ve cevabını aradı.

    bugün gazetesi'nde mustafa denizli ile ilgili haber şu şekilde yer aldı:

    son gün­ler­de adı ga­la­ta­sa­ray ile ge­çi­yor. pe­ki kim­dir bu türk fut­bo­lu­nun bir tür­lü vaz­ge­çe­me­di­ği mus­ta­fa de­niz­li. iş­te ha­yat hi­ka­ye­si:

    nü­fus ka­ğı­dın­daki bil­gi­le­re gö­re 10 ka­sım 1949'da çeş­me'de gi­rit­li meh­met ali'den ol­ma, se­la­nik­li pem­be ha­nım'dan doğ­ma mus­ta­fa işık'tır. kah­ve­ci ba­ba­sı ve ev ha­nı­mı an­ne­si ken­di­si­ne işık di­ye hi­tap edi­yor­du. çeş­me'de üç kah­ve­ha­ne sa­hi­bi olan ba­ba­sı­nın du­ru­mu­na ba­ka­rak fa­kir bir ai­le­nin ço­cu­ğu de­ğil­di di­ye­bi­li­riz. çeş­me'de baş­la­yan fut­bol aş­kın­da en bü­yük ha­ya­li ko­yu ta­raf­ta­rı ol­du­ğu be­şik­taş'ta oy­na­mak­tı. is­tan­bul'un de­ğil ama iz­mir'in si­yah-be­yaz renk­le­ri­ni ta­şı­yan al­tay'a gö­tü­rül­dü­ğün­de he­nüz 15 ya­şın­day­dı. elin­den tu­tan ki­şi ga­la­ta­sa­ray'da ef­sa­ne fut­bol­cu olan bü­lent eken'di.

    al­ta­y’­in bü­yük mus­ta­fa­’si

    ra­ket gi­bi bir sol aya­ğı var­dı. al­tay'da oy­nar­ken fri­kik ve kor­ner­den at­tı­ğı gol­ler­le öne çık­tı. al­tay'ın iyi za­man­la­rın­da ta­kım­da oy­na­yan di­ğer mus­ta­fa'lar­dan ayır­mak için ken­di­si­ne "bü­yük" den­di.

    ta­raf­ta­rı­nın de­yi­şiy­le "bü­yük al­tay"ın bü­yük mus­ta­fa'sı ol­muş­tu. bu bü­yük­lük sa­de­ce bir la­kap de­ğil ay­nı za­man­da ta­rif de ol­du.

    sirtinda ko­ru­yu­cu giz­li bir el

    hem fut­bo­lu hem de bas­kın ki­şi­li­ğiy­le sa­de­ce ta­kım için­de de­ğil al­tay ca­mi­asın­da da­ha fut­bol­cuy­ken önem­li bir fi­gür ha­li­ne gel­di. pe­ki bu ka­dar mı? al­tay gi­bi kök­lü bir ku­lüp­te bi­le san­ki gö­rün­mez bir el ken­di­si­ni ko­ru­yor ve her fev­ri ha­re­ke­ti­ni hoş­gö­rüyordu.

    bir dö­ne­min fut­bol fe­de­ras­yo­nu baş­ka­nı olan al­tay baş­ka­nı maz­har zor­lu ken­di­si­ni kad­ro dı­şın­da bı­ra­kın­ca, o da baş­ka­na "siz de is­ti­fa edin" di­ye­bi­li­yor ve er­te­si gün baş­kan ve bü­tün yö­ne­tim is­ti­fa edi­yor­du. ta­kım ar­ka­daş­la­rı­ onun ken­di­le­ri­ne kü­für et­ti­ği­ni hatta oyun­cu de­ği­şik­li­ği­ne bile mü­da­ha­le et­ti­ği­ni söy­lü­yor.

    fa­tih te­rim'le ha­yat çiz­gi­si çok ben­zer. iki­si de da­ha fut­bol­cu­lu­ğun­da do­ku­nul­maz bir du­rum­day­dı ve bu­gün de ay­nı­lar. yak­la­şık son çey­rek yüz­yıl türk fut­bo­lu iki­si­nin et­ra­fın­da dö­nü­yor. üs­te­lik on­lar­dan çok da­ha bü­yük oyun­cu ve da­ha tah­sil­li, bil­gi­li olan­la­rın hep­si de yok sa­yıl­dı ve bu çark kı­rı­la­ma­dı.­

    başka isim yok mu

    fut­bo­lun giz­li sır­la­rı var da bu­nu tür­ki­ye'de sa­de­ce iki ki­şi bi­li­yor ola­bi­lir mi? dö­nüp do­la­şıp 70 ya­şı­na gel­miş, cid­di sağ­lık so­run­la­rı ya­şa­mış mus­ta­fa de­niz­li'den baş­ka "bü­yük" fut­bol­cu bu ül­ke­ye gel­me­di mi? me­se­la, de­niz­li'den çok da­ha bü­yük fut­bol­ ka­ri­ye­ri­ne sa­hip, dil bi­len, ga­la­ta­sa­ray ca­mi­asın­da önem­li bir fak­tör ola­rak ta­bi­ri ca­iz­se otur­ma­sı­nı kalk­ma­sı­nı bi­len av­ru­pa'da ta­nı­nan ve ger­çek­ten de ga­la­ta­sa­ray'ın ço­cu­ğu olan tu­gay ke­ri­moğ­lu'nun ne ek­si­ği var da ken­di­si­ne hiç bir şans ta­nın­mı­yor?

    --- alıntı ---

    sıçtık, ak parti mimlemiş bu herifi :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın