resim
Mustafa Denizli
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:74
Uyruk:Türkiye
  • 815
    sözlük konseptine aykırılıktan aldığım cezam bitti. derin bir nefes alarak ilk entrymi giriyorum. :)

    hamza hamzaoğlu, kendisini güncelleyememenin, on yıl öncesindeki zihin yapısının, terim manasıyla kullanıyorum; "alaturka" karar ve tavırlarının ve de sabri ve umut konusunda aldığı risklerin altında kalmış ve kaçınılmaz son gelmiştir. yani altından kalkamayacağı çoktan belli olan görevine son verilmiştir. hayırlı olsun.

    denizli konusuna gelince; yine trajıkomik bir durumla karşı karşıyayız. eğer denizli getirilecekse hamzaoğlu niçin gönderildi? hatta hamzaoğlu hem konjonktör hem de enerjik olarak denizli'den çok daha iyi idi!

    hissettiğimi söyleyeyim, dursun özbek-ünal aysal işbirliği ile f.terim'e karşı denizli kozu oynanmak isteniyor. bu karar, kibirli aysal ve adamı bülent tulun ile özbek için bir inat yarışı olabilir ama zararı galatasaray görür dolayısıyla yanlıştır. (hislerim beni yanıltıyorsa şimdiden özür dilerim)

    denizli, çağ dışı bir kafa yapısına sahip, hiçbir bilimsel özelliği olmayan, güncelden fersah fersah uzak bir adamdır. kısa ve kısır düşüncelerle, günlük ya da aylık başarı hedefleriyle galatasaray örselenemez. buna hiç kimsenin hakkı yoktur.

    paniğe gerek yoktur. sakin ve sağduyulu bir şekilde hareket edilmeli, galatasaray için en uygun, altını çizerek söylüyorum en az on yıllık bir planlama ile bir teknik kadro görevlendirilmelidir.

    şu anda bu hedefe uygun yerli bir td gözükmüyor. ş. güneş ve e. yenal olabilecek isimler ama ş. güneş bjk'de, ersun yenal'ın genetik uyumsuzluğu var. üstelik ersun yenal tam olmuş da değil.

    öyleyse elimizdeki tek seçenek yabancı td. favre ve bielsa isimleri çok deklare edildi. başka isimler de var. ancak türk takımlarında büyük sorun olan disiplin konusunu halledebilecek bir td seçimi isabetli olur. tabi ki disiplinden önce başarısını kanıtlamış, dünya futbol literatürüne hakim bir isim olması kaçınılmazdır. bunların yanında heyecanlı, başarıya aç ve kendisini dünya'ya ispatlama amaçları da olmalı.

    sonuç olarak, favre daha uygun gözüküyor diyebilirim. ancak şunu da hemen belirteyim ki hangi yabancı td gelirse gelsin, sabırlı olmak zorundayız. sezon içinde td değişikliği risklidir (hele yabancı ise) ve biz bu riski alıyorsak sabretmek zorundayız.

    bir iki hafta, hatta gerekirse sezon sonuna kadar taferel ile gidebiliriz. acele etmeden, panik yapmadan iyi bir yabancı td bulmalıyız. gerisi laf-ı güzaf.
App Store'dan indirin Google Play'den alın