• 58
    eski aciktan arkadasla izledigimiz meshur "sulu derbi." iste ben canli gozlerle orada ali samiyen cehennemi ile tanismis oldum.

    o donem 15 yasinda iki arkadas maca gidiyoruz. mac oncesi her ne kadar fenerbahce'nin sampiyonlugu garanti olsada bu mac bizim icin ayri onem tasiyan macti. gerets'in yarilan basi, hasan'in kafasina atilan maddeler vs. bizim de soyleyecek sozumuz olmaliydi ki oldu. mac oncesine gidelim, eski acik girisi kesmekes, kalabalik, ve karman corman. turnikelerde sira bekleyenden cok turnikeye aradan girme cabasinda olan onlarca insan vardi. bazilari kafasi turnikenin icinde vucudu disarida "selman abiii, yer acin abi sikistim" diye bagiradursun, ben o donemden birkac sene once babamin telefonunun minibuste yankesiciler tarafindan yurudugune tanik olmus paranoyak birisi olarak surekli yurumesin diye telefonumu* kontrol etmekteydim. bir sure sonra stada girdigimizde su yagmuru baslamisti. ara ara fenerli taraftarlar ile koltuk savasina giriyor ara ara da yukaridan gelen yabanci maddelere karsi kafamizi korumaya calisiyorduk. mac basladiginda ise o sezon genelinde oldugu gibi kisir futbol bas gosteriyordu. taraftar o sezon transferdeki, avrupadaki, ligdeki, hatta kupadaki basarisizlik yuzunden rahmetli canaydin aleyhine sloganlar atiyordu:

    "acilarla yuregimizi kanattin
    soz vermistin ama sen bizi kandirdin
    tanri hesap sorsun bizim icin sana
    bizi yaktin, s.ktin, gittin canaydin"

    neyse boyle devam ederken fenerbahce lugano ve edu'nun iki abzurt duran topuyla 2-0 one geciyor ve cumbus basliyordu. su yagmurlari sayesinde o gun su satan adamin bugun mercedes'i oldugu rivayet edilir. saka bir yana galatasaray'in futbolundaki tutukluk devam ediyor, degisen birsey olmuyordu. mehmet topal'in daglara giden sutu, ve hasan kabze'nin alakasiz yere giden frikigi aklimda. bu arada yukaridan koltuk parcalari bizim tarafa gelmeye baslamis, is cigrindan cikmisti. cogumuz (ben de dahil) plastik koltuklari kirip kafasina kalkan yapiyordu. bu arada kapalidaki o meshur mesale sov baslamisti. ben o mesale sovu k700i'me kaydetmistim. fenerbahce kopegine tezahurati tum stadi inletiyordu. bu sirada maca ara verildi. ne olduysa o arada basladi. yukaridan yagan maddeler artmisti. polisin de devreye girmesiyle is iyice cigrindan cikmisti. bu arada galatasaray taraftari rahmetli ozhan canaydin aleyhine su tezahuratlati yapmisti:

    "taraftari satan,
    polise birakan,
    olmaz boyle baskan,
    s.ktir ol git ozhan"

    arda macin sonlarina dogru umitlendirsede mac 2-1 aleyhimize bitmis, su sisesi yagmurlari yerini koltuk yagmurlarina birakmisti. o ara koltugu kiran bendeniz kafama tutmustum. stadin giris kisminda yangin cikmis, polis ile taraftar arasinda tatsizlik devam ediyordu. o goruntulere alisik olmayan ben nedense herhangi bir tedirginlik yasamamistim. hatta koltugu eve goturmustum, ani olarak. annem tabi olaylari duyunca bir panik evde kriz halinde "nerdesiin, iyi misin vs." tabi benim icin skordan bagimsiz baya eglenceli bir gundu. bu mactaki olaylardan ertesi sene 5 mac seyircisiz oynama cezasi yemistik. 2012 yilinda bizim yaptigimizin cok daha beterini yapan fenerbahce ise cok adil federasyon tarafindan 3-4 macla siyirmisti galiba. neyse bu mactan sonra o sari plastik koltuk parcasini bir yila yakin ani olarak saklamistim. simdi tabi passoligdi suydu buydu, nerede o eski tribun atraksiyonlari, nerede o eski heyecanlar diyor insan :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın