• 13599
    http://i.imgur.com/qNb1rym.gifv

    http://i.imgur.com/g63uHDa.gifv

    takımımızın en büyük sorunu. savunma ile hücum arasındaki bağlantıyı çoğu zaman sağlayamıyoruz. topu alan orta saha oyuncumuz pas opsiyonu olarak sadece iki stoperimizi görüyor. diğer orta saha oyuncularımız veya hücum oyuncularımız bu sorumluluğu almaktan çoğu zaman kaçıyorlar. hal böyle olunca forvete top şişirmek zorunda kalıyoruz. selçuk'un bu kadar eleştirilmesinin nedenlerinden biri de bu. top selçuk'a geldiği zaman boşa çıkan oyuncuyu bırak, hareket eden oyuncumuz olmadığı için sürekli yan pas ve geri pas yapıyor. geçenlerde milli takımda daha iyi oynandığı söylendi. bunun nedeni fatih hocanın son maçlarda orta sahayı bir hayli kalabalık tutması. bu sayede selçuk'un topu aldığında bir çok pas opsiyonu oluştu.

    aslında kadroda tam da bu soruna çare olabilecek jose var ama o da çok az şans bulabiliyor. bilal ise maalesef o sorumluluğu almaktan çekiniyor. rakibin arkasına saklandığı bir çok pozisyon hatırlıyorum. selçuk da zaman zaman aynı şeyi yapıyor. 2011-12 sezonunda selçuk - melo - emre - engin dörtlüsünün hiçbiri sorumluluk almaktan çekinmiyordu. elmander'in de onlara katılmasıyla oyunu rakip sahaya çok rahat yıkabiliyorduk. maçları staddan izleyen arkadaşlar bunun tamamiyle forvetlerden kaynaklandığını söylüyor. orta sahamızdaki oyuncuların rakiplerin arkasına saklandığını gördükten sonra açıkçası ikna olmuyorum. elbette forvetlerin pas oyununa katılmaması bir etken ama bu sorunu tamamen onlara bağlamak doğru değil.

    topa sahip olma olayını şundan http://i.imgur.com/aVokVI3.gifv çok daha iyi yapabilecek pasör oyuncularımız var. stoperlerimiz semih dışında ayağı iyi olan oyuncular. yani sorunu çözmek çok zor değil. sadece jose bile tek başına çözebilir. chedjou'nun her maç bir ton top şişirmesinden sıkıldım artık.

    not: linkleri ekşide çıkmaz sokaktan gelen çocuk adlı yazarın debeye giren entrysinden aldım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın