• 143
    cumhuriyet bayramı akşamı sahamızda oynanan ve 4-0 galibiyetimizle sonuçlanan maç.
    rotasyon dolayısıyla daha yaşlı/teknik ayakların oyunda olmaması isabet oldu çünkü eskişehir sert ve kalıplı takım.
    daha genç ve hızlı bir takımla çıkarak onları yenerken sneijder gibi değerli teknik oyuncuların korunmuş olması iyi oldu.
    rotasyon o bakımdan isabetli, eğrisi doğrusuna denk geldi.
    herkes birçok şeyi yazmış o yüzden genel yazmadan bazı noktalara değineceğim.

    jem paul'a kızgınlık var, hoşnutsuzluk var. bana göre dün selçuk ve diğer forvete dönük oyuncuları rahatlatan kişiydi.
    her yere koştu, pas almaya çıktı, pozisyon alıp savunmaya filtre görevinde bulundu. top ayağındayken basit oynadı. hücuma dönük işler yapamadı.
    oyun stili basit, ama sakatlığının çekingenliği ve arkadaşlarının tercih etmemesi de var. yoksa futbol fundementalini ingiltere de alan ve öyle böyle pl takım kadrosuna giren bir orta saha oyuncusu ileriye de top sürer , çalım da atar. türkiye'de ayağında top tutup çalım atıp assist yapıp ileriye doğru sürdüğünde sana iyi oynadı diyorlar. bence zamanla takıma alıştığında bunları da yapacaktır. beli kalın değil ve top stoplama yeteneği ve bileği şu an galatasaray'daki bazı oyunculardan çok daha iyi. bu adamın 18 kişilik kadroda olması lazım.

    atılan goller frikik, penaltı, ortaya kafa, ve 18 dışından şut gibi değişik yollarla geldi. dolayısıyla ceza sahasına yığılan rakip takımı çaresiz bıraktı. bence düşünce olarak ta rakibi daha kafada zorlar. öyle de böyle de yiyeceğim bu golü diye.
    ama bu değişkenliğe rağmen hala galatasaray'da hücum setleri henüz tam oturmamış. bazı pozsiyonlada girişimler birbirlerini anlayamadıkları için kesildi.. içinde podolski, denayerli, yasinli hücum setlerine eskilerin uyum sağlaması lazım. yani eskiler farklı, yabancı fundemantaller farklı hücum ediyor. ikisinin kaynaştığı zamanlar galatasaray çok farklı oluyor.

    burak'ın attığı durarak ve geniş adımlı penaltı , kaleci zamanlamasını ve yetişme hızlanmasını önlüyor. erken hareketlenirse ters köşe yer, burak'ın son vuruşuna göre hareketlendiklerinde ise geç ve kısa kalıyorlar. eskiden o ağır futbol toplarıyla bunu yapmak zordu çünkü sert vurmak için gerilerek vücut ivmesini almak lazımdı sert bir vuruş için. ama artık aerodinamiği uygun daha hafif toplarla doğru teknikle gerilmeden de isabetli sert vuruluyor. işte tam bu yüzden de kaleciler daha uzun ve zayıf. eskiden daha kötü zeminlerde ivmeli uçtukları için biraz süspansiyon amaçlı kilo şarttı. şimdi ise ayakları çabuk olup ilk doğal esnemesinde kaplayabildiği ve çabuk olabildiği ölçüde başarılı kaleci olunabiliyor. teknolojinin sporda yaptığı değişim ve gelişim bu olsa gerek.

    gelelim fenerin bordrolu hakemi, devlet müfettişi, bülent yıldırım'a..bu kadar eyyamcı , bu kadar müdahil bir hakem yok. 3-0 dan sonra adeta fark açılmasın diye uğraştı. galatasaray'a ilk yarıda doğal ve haklı olarak verdiği faulleri vermeyip, eskişehirspor'a tam tersi olmayanı yaratır oldu. sinan'a çok sert yapılan ve sakatlığına yol açan pozisyon bariz fauldü, önümde oldu, hatta yandan sakatlamaya yönelik olduğu için kartlıktı. sonra eskişehir'e galatasaray ceza sahası dışında yaratılan bir faul var. galatasaray'lı defans oyuncusu topa değdi müdahalede. ayrıca barajı 11 metreye falan kurdu gibi geldi. televizyondakiler daha rahat görmüşlerdir tabii ama 9 metre 10 santimin çok fazlası gibi geldi. çapsız ve kötü niyetli , devletin müdahele aracı hakem..
App Store'dan indirin Google Play'den alın