• 13584
    kulaga garip gelecek ancak ligin sag kanattan en kotu hucum eden takimlarindan biri olmasina ragmen ligin en iyi hucum eden takimlarindan biri. bunun tabi ki en onemli sebeplerinden biri sneijder, zira galatasaray hucumu onun etrafinda sekilleniyor. ancak bu sag kanattaki etkisizligin bahanesi olamaz tabi.

    sezonun ilk 2 ayindan gordugumuz kadariyla, herkesin hem fikir oldugu bazi gercekler var:
    - galatasaray zaten yumusak bir ortasahaya sahip oldugundan yasin-podolski-sneijder-burak dortlusuyle takim savunmasini oturtmakta zorlaniyor.
    - diger taraftan yasin yedek kaldiginda top suren, kosu yapan oyuncu eksikliginden dolayi hucumda eksik kaliniyor.
    - yasin 90 dakika oynadiginda sonradan girdiginde gosterdigi etkinligi gosteremiyor.
    - ne podolski, ne yasin sag tarafta soldaki kadar tehlikeli degiller.
    - galatasaray hucum hatti genel olarak cok top kaybiyla oynuyor, bu takim performansini cok asagi cekiyor.

    yani galatasaray'in hucumda topu daha iyi tutmasi ortasahayi ve takimi rahatlatacak, podolski solda baslayacak ve yasin hucuma yonelik ilk hamle oyuncusu olacak. burak yilmaz kosulariyla rakip stoperleri tedirgin edecek. bu planda tek eksik parca sag kanat. bu bolgede topu saklayabilecek, sneijder'in ters toplarinda birebir oynayabilecek, orta saha ozellikleri olan ve takima fizik guc katabilecek, arkasindaki oyuncuya kulvar acabilecek bir oyuncu gerekli. profil olarak bir ornek arda turan olabilir, willian olabilir. sene basinda yine dortmund'un yollamak istedigi kuba da olabilirdi. sanirim bir fikir veriyor bu oyuncular: guclu, top ayagina yapisan, takim oyununu seven, birebirde etkili, pas istasyonu olabilecek oyuncular.

    galatasaray bunu gecen sene olcan'la saglamaya calisti. fakat yanlis tercih yapildi, alinmasi gereken oyuncu birebir gokhan tore'ydi. simdi ilk akla gelen isim grosskreutz bu isi yapabilir, zira cok yonluluguyle bilinen bir oyuncu, fakat yuzde yuz bunu yapabilir demek zor, zira oyuncunun temel ozellikleri yukarida saydiklarim degil.

    kisacasi galatasaray'in bence ilk ihtiyaci sag kanat, zira bu bolgeye yapilacak dogru bir transfer galatasaray'in hucum gucunu katlayacagi gibi yapmasi gereken savunmayi da ciddi anlamda azaltacak, boylece merkez orta sahanin yumusakliginin dezavantaji daha az hissedilirken top tekniginin avantaji one cikacak. galatasaray bu sekilde %56'lardaki topa sahip olma oranini %60'lara cikarip muthis bir hucum takimina donusebilir. grosskreutz da bu oyuncunun arkasinda sag beke eklenirse, tum kulvari kullanmayi seven bir oyuncu oldugunu da biliyoruz, galatasaray'in dinamo gibi bir sag kanadi olur ki 2 senedir izledigimiz miyminti takim birden cok farkli bir noktaya gelebilir.

    cok ciddi bir yatirima da gerek yok, kiralanabilecek, sezon sonu sozlesmesi bitecek bir cok oyuncu var. umarim teknik ekip bunu gozonunde bulundurur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın