• 29
    galatasaray'a mini bir devrim gerekiyor cunku elindeki ust duzey gibi gorunen butun oyuncular yasli. genc ve yetenekli olanlar ise altyapi egitimini yurtdisinda almis ve fazla sure de alamayan kisiler. bu mini devrimi gerceklestirip genc oyunculari egiterek a takima monte etmek icin egitmen bir teknik direktor gerekiyor. dunya uzerinde bunu yapabilecek ve aktif olarak hala teknik direktorluk yapan sadece bir kisi var. ayrica bunu yapma potansiyeli olan da bir kac teknik direktor daha. bunlar pep, klopp, bielsa.

    su an aktif olarak calisan ve egitmen tek teknik direktor ise van gaal. van gaal'in yurtdisi maceralarinda genelde ilk yilinda takimi cok zorladigini ve takimin olmasi gerektigi kadar verim vermedigini gorursunuz. sonra o takimin parcalari yavas yavas oturmaya baslar. en sonunda yillarca beraber oynayacak bir jenarasyon yaratir. kendisinden sonra gelen kisi de mutlaka basari kazanir bu nedenle. manchester'da su an icin basarili gorunmeyip yuksek transfer ucretleri gozu korkutsa da manchester icin yepyeni bir jenerasyon kuruyor. rooney gibi manchester'in kalbi konumundaki adama kaleciyle karsi karsiya kaldiginda nasil vurmasi gerektigini bagararak anlatabilen birinden bahsediyoruz. van gaal sadece isin taktik yonu degil, oyuncunun gelistirmesi gereken yerleri de calistiran bir adam. bunun icin gerekirse rooney'e son vurus da calistirir, schweinsteiger'i sag acikken merkez orta saha oyuncusuna donusturur (ki ilk baslarda berbatti bastian. sonra alman mucizesi oldu) takima hiz katmak icin ashley young'i ve valencia'yi bek yapmaya calisir vs vs. belki bunlarin hepsi tutmaz ama adamin her zaman bir plani ve o planin nasil yapilacagina dair de bir yolu var.

    van gaal galatasaray'a, zaten manchester sonrasi emekli olacak sanirim. bize gereken de van gaal gibi egitmen bir yasli kurt. en olmadi bu potansiyeli sahip biri. yukarida yazdigim gibi bu potansiyeli sahip adam sayisi da cok az oldugu icin cozum yonetimsel devrimden geciyor. eskiden sahip oldugumuz yenilikci ve ilerici spor kulturunu tekrar ortaya cikartmaliyiz. bir felsefeye sahip olursak teknik direktorlerden bagimsiz olarak takim belli bir duzeni olacaktir.

    o kadar uzun yazi yazip ihtiyacimiz olan teknik direktoru su an getiremeyiz demis oldum farkindayim. ama en azindan cozumu de soyledim:) teknik direktor isterse hamza kalsin, yeter ki yonetimsel devrimi gerceklestirelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın