• 669
    futbolumuzdaki hemen hemen her kulübün ağladığı ''paramız yok'' ya da '' para yetmiyor, biraz daha para verin'' gibi sorunları temelinden çözecek, en azından kontrol altına alacak bir fikir olarak tüm türkiye'de yerli futbolcularla tl kontrat imzalanması tff tarafından bir kural kulüpler birliği veya 3 büyükler (bu sorunu en çok yaşayanlar olarak) bir tür iyi niyet sözleşmesi imzalayarak, bunu kamuoyuyla paylaşarak çözebilirler.

    örnek mesela tarık, adm eskişehir'de 500 bin tl'ye falan oynarken galatasaray'a bir geldi 1.2 milyon euro kontratı kaptı. evet mutlaka büyük bir transfer yapıldığında eski takımındaki parayı almasın evet ancak bu kadar büyük bir sıçrama olmasın. sayıları da euro ifade edince sanki küçükmüş gibi geliyor ancak öyle değil.

    şu anki konjüktürde bu işi bozan fenerbahçe'dir. artık eskisi gibi yabancı kuralı da olmadığı için yerli futbolcular ''vazgeçilmez'' veya ''mutlaka alınması gereken'' statüsünde değil hiçbiri e durum böyleyken de 1.5 milyon euro vereceğine 4.5 milyon tl ver. veya 3 büyükler bir araya gelip yine bir üst limit ya da bunun gibi sözleşmeler tl olacaktır mottosuyla yola çıkarsa emin olun piyasa ister istemez düşecektir.

    daha önce çokça kez söylediğim kulüplerin batakta veya batmak üzere olmasının temel sebebi budur. diyebilirsiniz ki yabancı kuralı serbest sayı artacak ve yine euro sözleşme fazla oalcak ancak yine de belirtmek isterim ki 28 kişilik kadronuzda 14 tane yerli oyuncu olmak durumunda hal böyle iken çoğu kulübede oturacak veya rotasyon oyuncusu olacak oyunculara euro vermek kadar gereksiz ve maliyetli bişey yok.

    ben beşiktaş'ın bu işten kaçmayacağını düşünüyorum ki genel yönetim politikası olarak (tasarrufçu fikret orman) bunu benimsemiş ve bence çok güzel uygulayan, paramız yok üç büyükler ile rekabet edemiyoruz diyen anadolu kulüpleri de ikna olacaktır ancak fenerbahçe bozabilir ama ben onların da ikna edilebileceğine inanıyorum. üç büyükler frene bastığı anda da tüm türkiye'de haliyle piyasa baya baya aşağıya inecektir. bence normalleşecektir. çünkü şu an ki piyasa hiç reel değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın