• 137
    bence derbide kazanmanın yolu biraz sert olmaktan geçiyor. mücadelelerde sert olacaksın, rakibine laf atıp sinirlendireceksin. bol bol faul alıp rakibine kart aldırtacaksın ve hakemle diyaloğu güzel kuracaksın. bunlar olduktan sonra oyunun iyi veya kötü sonuç bir şekilde geliyor. melo bu işleri iyi beceriyordu ve onun sahada olduğu 11 fenerbahçe derbisinde 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet almışız. tabiki bu iş tek oyuncuyla olmuyor ancak melo kadar profesyonelse bariz etki ediyor. oyuncuların bunu bilmeleri ve buna göre oynamaları lazım.

    herşeyden önemlisi de böyle maçlara agresif oyuncular iyi gelir. örneğin arkadaşına birisi laf attığı zaman kendi arkadaşını ordan çekip "ya boşver diyaloğa girme bunlarla" diyen oyuncu değilde, direk oraya bodoslama dalıp arkadaşına laf atanı iten adamlar gerekir. böylece rakip bir daha arkadaşını etki altında bırakmayı denemez ve arkadaşın daha rahat-rakibin daha stresli oynamaya başlar. kimseye gidip siz laf atın demiyorum ama her derbide olan şeyler, örneğin bi volkan ayısından korkup lincoln gibi kaçmamalısınız çok dalga geçtiğimiz sabri gibi sert çıkmalısınız.

    özetle derbilerde -özellikle fener-galatasaray derbileri- sadece güzel futbolla maç kazanılmaz, işin diğer yönlerine de iyi çalışılmalıdır. umarım bu maçta pelincoln tarzı olaylar yaşamayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın