• 401
    http://www.footballium.com/...tasaray_daki_degisim

    çoğu zaman "uzun yazdıysa haklıdır" algısıyla değerlendirilen bir futbol yazarı. futbol yazarı ifadesini kullanıyorum çünkü adam bu işe belli ki emek veriyor. mesela yazısında jonathan wilson diye bir adamın kitabında kullandığı "generalist", "specialist" kavramlarıyla benfica maçını ve genelde değerlendirmiş. bu noktada belirtmem gerekir ki benim bildiğim tek jonathan wilson şu güzel şarkının sahibi olan adam: https://www.youtube.com/watch?v=tawWSAgLd_M

    gün itibariyle "isimleri değil sistemi tartışalım" şeklinde vites küçültse de hamza hoca'nın eleştirilmesine karışı kullandığı güzel bir helva örneği var. işte bu noktada helva örneğinin extensor için de kullanılabileceğini düşünüyorum. bu adamı rijkaard döneminden beri takip ediyorum ki geçen sürede bülent ünder hariç bir tane beğenmediği galatasaray teknik direktörü hatırlamıyorum. aradan rijkaard, hagi, terim, mancini, prandelli, hamzaoğlu gibi birinin futbol anlayışı diğerine taban tabana zıt bunca hocayı extensor takımdan ayrıldıkları güne kadar destekledi; desteklemeyeni kadir kıymet bilmezlik, büyüklerin elini öpmezlikle suçladı.

    bir futbol yorumcusunda sıkıcı bir tekdüzelikle savunulan "hoca biliyor işini, karışmayın"ın güzel ingilizce kavramlarla bezenmiş halinden fazlasını okuyamayınca insan hangi tespitinden, öngörüsünden göre bu adamın iyi futbol yazarı sayıldığını merak ediyor. yani bir kere de takımı kötü oynatan hoca* gitmeden önce "bu adam da takımı bildiğin kötü oynatıyor"un kavramlısını, justification'lısını* istiyor insan. kısaca taraftar çıldırdı, bir de senin helvanı görmek istiyor extensor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın