• 102
    hamza balı öyle bil baldır ki, geçen sene kadıköy 'de fenerbahçe 'ye kaybetmiştir. neyse bu ergen eleştirileri geçerek konuya geliyorum. önceliğimiz sneijder 'i markajdan kurtarmak olmalıdır. zira son kadıköy deplasmanında mehmet topal kendisine adım attırmadı ve biz buna bir çözüm bulamamıştık. şimdi markaja almaları gereken bir de podolski var. dolayısıyla çeşitli çözümler üretilebilir. yasin ikinci yarı girip, klasik yasin patlamasını yaparsa inanın sadece bu bile maçı bize kazandırabilir.

    bu maç ileri uçta podolski 'nin oynaması bana çok mantıklı gelmiyor. elde ki seçeneklerden de umut bulut bence doğru tercih olacaktır. en azından ofsayt ve faul gibi saçma sapan nedenlerle pas ve pozisyon akışını bozmaz. burak sonradan oyuna dahil olabilir ihtiyaca göre. bence benfica maçında girdikten sonra top alma ve pres olarak yeterli oynadı.

    süregelen oyunda, savunma olarak ekstra yapabileceğimiz çok fazla birşey olmasa da, düşünmemiz gereken çok kritik başka bir problem var. maçın 60. dakikasına önde girmemiz durumunda oyunu tutabilmek ve direnç sağlamak için olcan adın 'dan daha mantıklı bir opsiyon yaratmalıyız.

    yasin öztekin 'in ilk onbir de mi, yoksa ikinci yarı mı oynaması gerektiği konusunda kararsızım. dolayısıyla bu konuyu da profesyonel taktisyenler ve analiz uzmanlarına bırakıyorum. kafamdan geçen ilk onbir;

    muslera - denayer (sabri) - chedjou - hakan - carole - selçuk - bilal - rodriguez - sneijder - podolski - umut

    denayer eğer yedek soyunursa skoru korumak adına 3. stoper olarak girebilir. ya da sabri oyuna alınıp bu mevkiye çekilebilir. ceza sahası çevresinde çok dikkatli olmalıyız. zira bu konuda çok yetenekli, daha ötesinde çok kolay faul çalınan adamları var.

    özetlemek gerekirse, ben maçın son yarım saatine önde girebileceğimizi düşünüyorum. ancak, son maçlarda olduğu gibi bir savunma anlayışı ile hareket edersek, fenerbahçe kesinlikle durumu eşitler. yatıp kalkıp bunun planlamasını yapmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın