• 74
    galatasaray'ın kadıköy'deki maçlarda feneri yenememesinin nedeninin psikolojik üstünlük olduğu iddiaları var. ben bu iddiaya asla ve kat'a katılmıyorum. hatta bu iddiaları pompalayanların fener camiası olduğundan adım gibi eminim. yani yaptıkları bazı operasyonları gizlemek için psikolojik üstünlük masalını uyduruyorlar ve basında inandırdıkları andavallar sayesinde de bunu yediriyorlar!

    fenerbahçenin, galatasaray, trabzonspor ve beşiktaş maçlarında ve önemli gördükleri diğer maçlarda hangi operasyonları yaptığını gördüğüm kadarıyla yazmak istiyorum.

    1-öncelikle fenerli futbolcular bu maçlarda, diğer takımlarla yaptığı maçlardakinin asgari iki katı daha çok koşuyorlar, daha diri ve olağanüstü etkili oluyorlar. size en basit örnek olarak selçuk şahin'i verebilirim. bütün sezon vasatın üzerine çıkamayan selçuk, galatasaray ve trabzon maçlarında, otuz metreden çektiği şutlarla goller atmış, goller attırmıştır. bütün futbolcularda bu olağanüstülük olmakla birlikte, selçuk'u çok çarpıcı olması nedeniyle örnek verdim. (dikkatinizi çekerim bu sezon da fener, en iyi futbolunu beşiktaş'a karşı oynamıştır!) bu durumun test edilmesi için, fener'in bu büyük maçlardaki istatistiği ile diğer sıradan maçlardaki istatistiğini alın karşılaştırın her şey ayna gibi ortaya çıkacaktır. (efendim büyük maçlardaki motivasyon vs. terranelerine kulak asmayın) bu işi nasıl yaptıkları herkesçe bilinen bir sır.

    2-istedkleri hakemi tayin ettiriyorlar. hakemin kritik pozisyonlarda fener'in lehine düdük çalması için olağanüstü baskı altına alıyorlar. atama yapmadan önce mhk'ye baskı yapıyorlar, istedikleri hakemi atadıktan sonra da hakeme baskı yapıyorlar. hakemlerin elinin ayağının titrediği tek stadın şükrü saraçoğlu olduğunu bütün türkiye bilmektedir. onun için türk hakemliğinin katili bir bakıma feneliler ve fener stadıdır. çünkü o statda ki maçlarda bütün hakemlerin dengesi ve vicdan terazisi bozulur. bir daha toparlayıncaya kadar da zavallılar heder olur giderler.

    3-rakip takım yöneticilerine ağıza alınmayacak insanlık dışı küfürler ettirerek, hatta döverek maça gelmemeleri sağlanır. neden istenmez yöneticilerin maçlara gelmesi biliyor musunuz? çünkü yöneticisi şeref tribününde olmayan futbolcuların, bana ne anasını satayım, yönetici maça gelmiyorsa onları ben mi kurtaracağım diye düşünerek motivasyon kaybına uğrayacaklarına ve mücadeleyi bırakacağına inanırlar.

    4-taraftarlar özel olarak örgütlenerek, maç sırasında hakem üzerinde olağanüstü baskı oluştururlar. o nedenle kritik pozisyonlarda hakemler her zaman fener lehine karar verirler ve pozisyon da büyük ihtimal golle sonuçlanır.

    5-fener aleyhine yapılan en ufak hata büyütülerek, medyadaki kadrolu elemanları vasıtasıyla kıyameti koparırlar ve o hakemi de, o pozisyonda buldukları günah keçisini de (bir futbolcu olabilir, yardımcı hakemler olabilir vs) anasından doğduğuna pişman ederler.

    6-maç öncesinde rakip takım futbolcularından ulaşabildiklerine, her türlü gideri yaparlar. ibrahim akın ile ilgili tapeleri hatırlayalım hatta hiç unutmayalım. ayrıca koridorlarda ve saha kenarında rakip takım futbolcularına her türlü hakareti ve tehdidi yapmaktan bir saniye bile kaçınmazlar. (emre'nin biliç'e, kasımpaşa yedek kulübesine, volkan'ın hakemlere, lincoln'e aziz yıldırımın hakemlere vs. yaptıklarını unutmayın)

    7-bütün bunların yetmeyeceğini anlarlarsa, saha içinde bizzat örgütledikleri futbolcular kanalı ile (emre, volkan gibi) rakip takım futbolcularını tahrik ederek sinirlerini bozmaya çalışır ve kırmızı karta zorlarlar. bunun onlarca örneği olduğundan örneklendirmeye gerek görmüyorum.

    işte bütün bu operasyonları gizlemek için de bir psikolojik üstünlük masalı uydururlar ve herkes gibi kendileri de inanırlar. bunlara asla kanmamak gerektiğini üstüne basarak söylüyorum.

    fenere karşı yapılacak maçlarda bu gerçekler bilinerek hareket edilmeli, gerekli tedbirler alınmalıdır. örneğin atanan hakemin tarafsız olmasını sağlayacak tedbirler alınmalı, fenerin hakemler üzerindeki baskısı yok edilmeli, onların küfür ve tahriklerine hazırlıklı olunmalı, maça iyi motive olunmalı, kritik pozisyonlarda hakem düdük çalmadıkça asla mücadele bırakılmamalı, fenerli futbolcuların olağanüstü diri, hızlı olacakları ve çok koşacakları unutulmadan tedbirler alınmalıdır.

    fenerin büyük maçlar öncesi kötü futbolu sizi asla kandırmamalı. o tamamen taktik ve plan gereğidir. örneğin geçen pazar kayseri'de ki kötü futbollarına sakın aldanmayın. kayseri'yi nasıl olsa geçebileceklerine inandıkları için takımı zorlamamışlardır! böylece ajax ve galatasaray'a şu sinyali göndermişlerdir. bakın bizim form durumumuz iyi değil dolayısıyla sizin de motive olmanıza gerek yok. eğer bu zokayı yutarsanız sonuç sizin için hüsran olur. fener'in özellikle galatasaray maçında olağanüstü diri ve koşan bir takım olduğunu gö-re-cek-si-niz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın