• 55
    maç üzerine biraz fikir jimnastiği yapınca hamza hoca'nın önünde bu maç özelinde ilginç bir seçim olduğunu düşünüyorum.

    son zamanlarda müthiş bir hakan balta izliyoruz.
    gerçekten stoper oynamaya başlayana kadar performansını hiç beğenmediğim bir oyuncuydu. ancak özellikle 1,5 senedir oyunuyla sahada galatasaray'a çok şey kattı. hem topu kullanmada gerçekten çok başarılı, hem de ihtiyacımız olan lider stoper profilini sergilemeye başladı. bu sezon daha da çok görmeye başladık hakan balta'nın defansı yöneten bu oyun karakterini. *gençlerbirliği maçını düşünelim mesela. defans çizgisini kusursuz şekilde ilerde tuttu. sırf doğru defans çizgisi dahi süper lig denen ironide şampiyoluğa oynayan takımlara 10 puanlık katkı yapar. hatta ve hatta kendisine verilen yeni kontratı da bu nedenle galatasaray yönetiminin yaptığı doğru bir iş olarak niteliyorum. adam güven veriyor.

    bu maça dönersek fenerbahçe forvet hattında fernandao'yu illa ki kullanıyor. fizik olarak çok çalışan ve rakip defansı yoran boğa gibi güçlü bir oyuncu. zaten bütün numarası da burada adamın. o nedenle bir maçlığına belki denayer'i sağ bek kullanma fikrinden vazgeçebiliriz. onun yerine stoper ikilisinden bir tanesi olarak düşünebiliriz. böylece fenerbahçe'nin forvetine karşı 2 güçlü stoperle çıkıp hücum etkinliğini ciddi manada düşürme şansımız olur. kenar ortalarında da rakibe üstünlük kuracağımız manasına gelir ayrıca bu seçim.

    denayer ile oyuna başlamanın bir diğer avantajını da duran toplarda görmemiz mümkün. zira denayer ofansif manada henüz skor üretmese de kariyerine bakıldığında gerçekten verimli bir adam. örneğin geçen sezonu 7 gol ile tamamlamış. derbileri çoğu zaman duran toplar çözer. tabi bu açıdan sağ bek oynasa da sonuç değişmez. ancak hamza hoca 17 ekim 2015 gençlerbirliği performansından sonra sabri'yi oynatmayı ciddi manada düşünecektir. malumunuz kendisinin sabri aşkı farklı bir boyutta.

    gerçi tüm bu bahsettiğim hadise totalde birbirini tanımış hakan balta, chedjou uyumundan daha mı önemli ona karar verecek olan kişi hamza hoca. zira denayer'i yarım devre dışında hiç birimizin stoperde izleme fırsatı olmadı. idman performansını da en azından ben bilmiyorum. bakalım hoca bizi şaşırtacak mı, yoksa artık güven vermeye başlayan defans dörtlüsünü bozmadan mı sahaya çıkacak...

    bir de bu maç için umutluyum açıkcası.
    çünkü fenerbahçe'de galatasaray maçlarında ciddi baskı yaratan bir emre belözoğlu artık yok.
    caner'i ilginç şekilde teknik direktörleri pek tercih etmiyor. dolayısıyla sahada olsa bile saçma sapan hareketler yapma riskini alamayacaktır.
    geriye volkan kalıyor ki o da kaleci olduğu için topa uzak. ancak pozisyon bazında oyunu gerebilir. o kadarını da kaldıracak seviyede futbolcularımızın psikolojisi.
    özetle topa sert oyuncuları var fakat çirkef oyuncuları kalmadı adamların. bunca sene kadıköy'de sırtımızı yere getiren çoğu zaman fenerbahçe değil, kurdukları saha içi baskısı oldu. herhalde maça yine bilal, selçuk ikilisi ile başlarız. eğer fazla kırılgan olmazlarsa fenerbahçe'yi sindirmemiz çok da zor olmaz. hücum hatlarına gelene kadar caner dışında top kullanma becerisi olan futbolcuları yok. stoper ikilileri uyumsuz.
    ayrıca bu sezon galatasaray deplasmanlarda iç sahadan çok daha iyi bir grafik çiziyor.
    galatasaray için genel manada çok iyi şeyler söyleyemicem. son bir iki maçta takımın temposunda ve formunda bir kıpırdanma var ancak objektif bir bakış açısıyla hedeflerimize göre zayıf bir görüntü çiziyoruz. yine de ne yalan söyliyim tam kazanılacak derbi. sezon başından beri sergilediğimiz duran top performansımız bile bize 3 puanı getirebilir...

    korkmadan sahaya çıkalım. yasin'i, podolski'yi ve sneijder'i kullanalım. önde bastığımız sürece kjaer, ba, topal ve de souza hattı topu ileriye şişirmek zorunda kalacak. işte bu noktada bahsettiğim hadisenin önemi ortaya çıkıyor. maç boyu denayer ve chedjou gibi iki stoperle yorulmadan boğuşabilecek bir forvet oyuncusu dünyada pek yok. varsa da bu fernandao değil de ekstra teknik özelliklere sahip ibrahimovic, diego costa gibi her şeyin tek bünyede toplandığı isimler. rakibin şişirdiği hava toplarında üstünlük kurduğumuz anda oyunu istediğimiz gibi yönetiriz. ama gerçekten zor tercih. en azından yerleşmiş defans hattını bozmaktan çok daha zor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın