• 121
    galatasaray – gençlerbirliği : 4-1 tempo artıyor

    bugün galatasaray takımıyla ilgili söyleyebileceğim en önemli şey, takımın temposunun artmış olması.

    ilk devre ile ikinci devresi benzer oynadı takım. pas yüzdesi yüksek, hızlı, kaleye gitmeye çalışan bir takım. ilk devre, bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince skoru alamadı. yediğimiz golde net hakem hatası var. ikna etmek için çok uğraştılar ama hala bilal’e faul yapıldığını düşünüyorum. belki erman hoca veya ahmet hoca ya da ikisi bir den “bırakın kardeşim o müdahaleyle oyuncu düşmez” diyecekler, dalga geçecekler. göreceğiz. eğer böyle derlerse zaten hakem hatasını kabul etmiş olurlar, müdahale oldu mu faul canım kardeşim o pozisyon. teşekkürler.

    galatasaray ilk devre rakibine pas yaptırmadı, top göstermedi. chedjou’nun bireysel hatasıyla kaptırdığı top ile, bir de yediğimiz gol dışında gençlerbirliği’ne pozisyon vermedi takım.
    buna karşı sürekli rakip ceza sahası civarında oynayan, pozisyon arayan, şutlarla tehlikeler yaratan bir takım vardı.

    ikinci devreye başlarken hamza hoca sahanın iyilerinden jose’yi çıkartıp yasin’i aldı. bilal çıkmalı diyen çoktur diye tahmin ediyorum. sahanın iyisi çıkmaz zannetmek nasıl bir futbol bilgisi gerektiriyor acaba? mahalle maçlarında olur böyle, ama ben iyi oynuyorum çıkmam ben. hoca maçı çevirmek için bir fikir geliştirir ve sahanın iyisinin çıkması gerekiyordur. basit değil mi? anlıyorum, değil.

    ikinci devre yine maçı rakip sahada oynayan bir galatasaray vardı. ilk devreyle aradaki fark, bu defa golleri bulduk. beraberlik golünü de bilal attı. aynı fatih terim gibi çok ballı lan hamza hoca diyen çoktur sanırım. kapak başka bir bahaneyle görmezden gelinmez nitekim.
    işin ilginç tarafı gençlerbirliği bu devre daha fazla hücum yaptı, sonuca ulaşacak kalitede ataklar değildi ayrı.

    benfica ve fenerbahçe maçları öncesi sakatlık, ceza olmaması ve 4 gollü galibiyet güzel. acaba hangi maç daha önemli? benfica maçı mı, fener maçı mı? ikisini birden işaretleyemiyor muyuz?

    benfica maçında aklımızla, iyi oynamak zorundayız kazanmak için. fenerbahçe maçını kazanmak için mangal gibi yüreklere ihtiyaç var.

    olacak, olacak….ikisi de olacak hem de.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın