• 1
    euro 2004 avrupa şampiyonası grup eleme maçı. 2002 dünya kupasında 3. olduktan sonra oynadığımız en ciddi maç. bütün ülke heyecanla bu maçı bekledik. rakibin ingiltere olması, hem tarihimizde aldığımız farklı mağlubiyetlerin intikamı açısından hem de ingiliz statlarındaki ambians açısından heyecanımızı katlıyordu. rakibimizde beckham, scholes, owen, gerrard, ferdinand gibi yıldızların varlığı bizi biraz ürkütse de biz de son dünya 3.süydük. ingilizler maçtan önce bize fazlasıyla bilenmiş hatta zorlanmamız açısından maçı sunderland'a almışlardı.

    trt 1'de levent özçelik'in anlatımıyla izlediğimiz maçın başlamasıyla beraber, kalemize adeta kamp kuran ingilizler, bir türlü rüştü'yü geçemiyorlardı. gerçekten de rüştü hayatının maçını oynamış olası bir hezimetten bizi kurtarmıştı. nitekim dünya kupasındaki brezilya maçları performansının yanına bu maçı da ekleyen rüştü, bu maçtan 2.5 ay sonra barcelona'ya transfer olmuştu. ilk yarıyı yıldıray'ın şutu dışında neredeyse rakip kaleye gidemeden 0-0 sona erdirdiğimizde herkes derin bir nefes alıyordu.

    2. yarı ingilizler baskıyı artırmış, var güçleriyle gol arıyorlardı. zaman zaman tansiyonu yükselen maçta bir türlü anlam veremediğim bir kinleri vardı ingilizlerin bize. sanki onlar bizi değilde biz onları farklı skorlarla mağlup etmişiz gibi. sanki dünya kupasında onları biz elemişiz gibi. neyin kiniydi bu bir türlü çözememiştim. beckham olsun, owen olsun, 2 yarı oyuna giren vassel olsun, yeni yetme rooney olsun bir türlü aşamıyorlardı rüştü'yü. "dayanın aslanlar az kaldı son 15" derken, önce vassell 75'te sonra da penaltıdan beckham 90'da attıkları gollerle 3 puanı ülkelerine götürüyorlardı. ingilizler sanki kainat şampiyonluğunu kazanmış gibi delice sevinmişlerdi. heyecanı bol, bizim açımızdan sonu kötü bir geceydi. rövanşı istanbul'da ş.saraçoğlu'nda oynanmış, beckham'ın bir penaltı kaçırdığı maç 0-0 bitmişti.*

    maçın 11'leri;

    ingiltere xi; david james, gary neville, rio ferdinand, sol campbell, wayne bridge, steven gerarrd, paul scholes, nicky butt, david beckham, wayne roony, michael owen- dariuss vassell, kieron dyer.

    türkiye xi; rüştü reçber, fatih akyel, alpay özalan, bülent korkmaz, ergün penbe, okan buruk, tugay kerimoğlu, emre belözoğlu, yıldıray baştürk, nihat kahveci, ilhan mansız- ümit davala, hasan şaş, hakan şükür.

    bu da maçın ingiliz spikerli kısa özeti ; https://www.youtube.com/watch?v=AqMeW8XGhEg
App Store'dan indirin Google Play'den alın