• 15
    daha önce finlandiya iç savaşı olduğunu söylemiştim rai ve bot arasında. nitekim son tur sebebiyle bir iç savaş çıkabilir. öncelikle perez'den bahsedeyim. güvenlik aracı 2. kez girince pite girmişti ve yarışı o lastiklerle tamamladı. aynı şekilde ricciardo da böyle bir yol izledi. ricciardo daha sonra süspansiyon problemi yaşadığı için 4 tur kala falan yarışı tamamlayamadı. son tura girilirken önce bottas, sonra da raikkonen perez'e atak yaptı ve geçti. yanılmıyorsam son sektörde, son virajda raikkonen çok zorlama bir atakla, zaten dar olan 90 derecelik virajda bottas'a atak yaptı, ön lastikleri bottasın arka lastiklerine dolandı ve bottas yarış dışı kaldı. raikkonen de ön sol süspansiyonu kırdı. bu durum perez'in işine yaradı ve meksikalı pilot üçüncü oldu. kimi inceleme altına alındı. ceza alabilir. olay sonrası bottas: "what the fuck did he do?" şeklinde de salladı raikkonen'e.

    rai;

    http://resmim.org/...acfb7e146185b8b9.png

    podyum;

    https://gss.gs/q1I.png

    bottas'ın yorumu;

    https://twitter.com/F1/status/653194839274704896

    button 9. oldu, alonso 10. ve iki araçla birden puan aldılar ehue.

    felipe massa da 15. sıradan gelip 4. oldu bu arada.

    ben sezonun en sıkıcı yarışlarından biri olur diyordum ama, bu mutsuz ve huzursuz haftada biraz kafamızı dağıttı en azından.

    edit: rai sonları çok kötü yarıştı belirtmeden geçmeyeyim. lastikleri önündeki bottas'tan 5 tur daha yeniyken 2 atak yapabildi, onlarda da dışarı taştı. son atağı ise skandal. hiç olmayacak yerden, boşluk dahi yokken, bottas çoktan yarış çizgisinde apexe dokunuyorken girmeye çalıştı. seneye de ferrari'de ama dur bakalım. kendisi gidince de yerine gelecek kişi belli;

    https://gss.gs/nyw.jpg

    bir de sky sports spikerinin bottas rai'yi ilk geçtiğindeki yorumu süper. "nice man passes the ice man."
App Store'dan indirin Google Play'den alın