• 1
    yağmurlu bir sochi pistinde yapılması ihtimali olan gp. mercedes japonya'da geri dönmüştü, hatta vettel yarış sonrası basın toplantısında: "yoksa gene lastik basınçlarını mı düşürdünüz keranacılar heheheh" yapıp bir south park sessizliği oluşturmuştu. neyse program şöyle;

    --- alıntı ---

    9 ekim 1. antrenman 10:00
    9 ekim 2. antrenman 14:00
    10 ekim 3. antrenman 12:00
    10 ekim sıralama 15:00
    11 ekim yarış 14:00

    --- alıntı ---

    yarışta da yağmur olursa çok güzel sürprizler olabilir. ay hadi inş.

    trf1.net, turkiyef1.com ehem.
  • 12
    hemen kısa özet geçeyim. raikkonen çok güzel start aldı ve 3. sıraya kadar yükseldi. rosberg ve hamilton yerini korudu. ön taraf ros-ham-rai-bot-vet şeklinde oluştu. ilk viraj dönüldükten sonra arkada verstappen ve perez spin attı, kaçamayan marcus ericsson pereze takıldı ve ikisi yarış dışı kaldı. bu karambolde verstappen sol arka lastiği yırttığı için pite girip 18. çıktı. daha ilk tur bitmeden güvenlik aracı girdi. 3. turda geri çıktı. bu sırada rai bottas'tan aldığı pozisyonu kaybetti. o arada rosberg pit duvarına gaz pedalının kırıldığını söyledi. bir süre sonra da şikanda yavaşladı ve teker teker geçilmeye başladı. ardından yarıştan çekildi.

    sonrası;

    https://gss.gs/Thp.jpg

    derken grosjean 260 km/h hızla giderken aracın arkasını kaybetti ve inanılmaz bir kaza yaptı. aracın sağ tarafı kaza sonunda tamamen erimişti resmen. neyse ki araçtan kendi başına çıkabildi. tekrar güvenlik aracı girdi. ön taraf pite girmedi, arka taraf komple pite girdi. şimdilik güvenlik aracıyla devam ediyor yarış.

    ek: vettel ve raikkonen fena kapışıyordu yarış başından beri. çok tatlı bir savaş oldu ve vettel öne geçti yeniden.

    ek: hamilton koptu şampiyonluğa gidiyor. arkasında bottas kendi halinde. vitaminsiz vettel onun 3 saniye gerisinde, gönüllerin şampiyonu rai da vettel'in 3 saniye arkasında. arka taraflarda çok keifli bir kapışma var. bu sonuçlara göre vettel genel klasmanda rosberg'in önüne geçiyor. bir de şu detay var, mercedes bu yarışta ferrari'den 3 puan fazla alsaydı (iki araçla birlikte) takımlar şampiyonu olacaktı. bu yüzden şampiyon tişörtü bastırdılar. sonra rosberg yarış dışı kaldı ehuehuehuehue. artık amerika'da şeyapacaklar.

    ek: massa 15. sıradan 7. ye tırmandı. mclarenler hala yarışta ilginçtir.

    ek: vettel 2 saniyeye indi. geçen yarışta (suzuka) niki lauda bütün yarış boyunca mercedeslerin sadece 6 dakika yayında kalmasının üzerine yayıncı kuruluşa çok fena fırça çekmişti. bu hafta biraz daha fazla gösteriyorlar eheh.

    ek: ahah williams yine inanılmaz bir stratejik hata yaptı. bot-vet farkı 0.5 farka düşmüşken lastiklerin bittiğini söyledi bottas. pite aldılar ve hem sol arka lastik biraz geç takıldığı için zaman kaybetti, hem de trafiğin içine çıktı. vettel devam ediyor, lastikleri iyi ve farkı açıyor.

    ek: asdlaksd alonso'ya hangi lastiği istersin dediler. hangisi varsa onla devam edelim dedi.

    ek: vettel bottas'ın çok önünde çıktı. rai hemen arkasında çıktı. bot-rai farkı 0.5 saniye.

    ek:
    pit: arkanda massa var, yarışın sonuna kadar onunla yarışacaksın.
    alonso: espri anlayışınıza hastayım.

    ek: rai ve bot çok fena kapışıyor. resmen finlandiya iç savaşı var şu an.
App Store'dan indirin Google Play'den alın