• 9408
    çifte standart uygulanan sözlük. şöyle ki 11 eylül günü ceza almıştım. nedeni aynı entryi-silinen- iki kere girmemdi. cezayı kabullensem de aynı entry'nin iki kere girilmesi pek mantıklı gelmemişti, en azından bir mod tarafından uyarılabilirim diye düşünmüştüm. ama o zaman bojan43 adlı kullanıcının başlığına da bir entry girmiştim. ki o entry de silindi. daha sonra cezam bittikten yine aynı kullanıcının başlığına tekrar bir entry girdim. baya uzun ve ceza almadan önce girdiğim entryden de içerikler vardı. entryim ilk 1 saatte destan yazdığım entrylerde ikinci sıraya yerleşti. sonraki 1 saat içinde önce sırası düştü daha sonrada destan entryler kısmından kalktı. bu beklediğim bir şeydi ama beklemediğim şeyler daha sonra oldu. önce nickaltına yazdığım yazarın başlığıma yazdığı ve sadece "cevap" niteliği taşıyabilecek "sıradan ve basit" entrysi destan yazdığı 1. entrysi oldu. ve daha sonra cagaman caga adlı kullanıcının "bir önceki entrye cevap niteliğinde" olup silinmesi gereken bana cevaben yazdığı entrysi haftanın en iyi 5. entrysi oldu. peki benim entrye noldu ? silindi. neden ? "ilgi alanımızın dışında" diye. ben de bunları görerek önce moderasyona yazı yazdım durumla ilgili. peki ne oldu ? cevap gelmedi. yani hiçbir şey olmadı. sonra ihbar ettim ki birileri görsün de adam akıllı cevap alayım diye. peki bu sefer ne oldu ? "......ihbar moderasyon tarafından uygun bir ihbar olarak değerlendirilmemiştir". durum bundan ibaret.

    (bkz: #1818168) ve (bkz: #1818063)

    şimdi bu olgularla, bu adamlarla tartışacak zamanım yok. çünkü birbirlerine "bu buranın ağasıdır, şu şuranın veziridir, o da sadrazaman sol taşağının mitokondrisidr" diyen adamlara ne söylersem söyleyeyim derdimi anlatamam ya da tartışmaya giremem. zaman kaybı olur. gerek de yok zaten ama en azından moderasyon yardımcı olabilirdi diye düşünüyordum. neyse onların canları sağolsun.

    ha bu arada bu olay beni sözlükten soğuttu mu ? tabiki hayır. ben "artık yazmıyorum yeeaaaa" ya da "böyle giderse pilot olmamı isteyeceğim yeaav" diyip r yapan tiplerden değilim. 2 sene önce kafama esmişti o zaman pilot olmuştum ki herhangi bir nedeni bile yoktu. şimdi olsa hayatta yapmam. güzel bir yer burası. konuştuğum insanların önemli bir kısmını bura aracıyla tanıdığım insanlar oluşturuyor.

    son olarak malum entryleri yazan kişilere diyorum entryleri silmeyin. madem "beğenilmiş" bırakın öyle kalsın. olması gereken olmadığı için artık entrylerin havaya uçması ya da yılın entrysi olmasının bir önemi yok. aksine "ağlamasın silelim" triplerine falan girersiniz şimdi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın