• 11
    galatasaray'ın trabzonspor maçında ve fenerbahçe'nin beşiktaş maçında yapılan hakem hataları yüzünden türkiye'de kıyamet koptu. neden? çünkü türkiye'de medyanın tek hakimi olan fenerbahçe öyle istedi.

    şimdi ilk altı hafta için galatasaray aleyhine ve lehine yapılan hakem hatalarını ortaya koyalım.

    1-ilk hafta sivas maçında, ilk yarıda olcan'ın attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. golün ofsayt olmadığı yayıncı kuruluşun pozisyonu tekrarında açıkça görüldü. gol verilse maç o an için 1-1 olacaktı. ikinci yarı burak'ın pozisyonu da ofsayttı. birbirini dengeledi diyelim.
    2-ikinci hafta osmanlıspor maçında, burak'ın 1 metre geriden çıktığı ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyon ofsayt gerekçesiyle kesildi.
    3-konya maçında 66. dakikada carole'e gösterilen ilk sarı kartta, faulü yapan futbolcu carole değil aksine rakip futbolcu. bu sarı kart ikinciyle birlikte kırmızıya dönüştü ve bir hafta oynayamadı carole.
    4-dördüncü haftadaki mersin maçında, rakip kaleci muammer'in daha maçın onuncu dakikasından itibaren zaman çalmaya başladı, hatta futbol sahalarında ilk kez görülen, iki kramponunun da bağcıklarını yeniden bağladı, hakem buna sessiz kaldı ve geçen süreyi de eklemedi.
    5-trabzonspor maçında cüneyt çakır aleyhimize bir penaltıyı vermedi. (bu tür yakın pozisyonlarda ele çarpmaları penaltı olarak değerlendirmeyen yığınla hakem var ve uefa'nın kararları da bu yönde)
    6-gaziantep maçının ikinci yarısında, poldi'nin göğüs ile alıp kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyon elle oynama iddiasıyla kesildi. yine poldi için avantajlı bir pozisyon rakip ceza alanı köşesinde ince bir faulle kesildi ama hakem devam dedi.

    şimdi bu hataların aleyhimize olanlarında medyada kıyamet koptu mu? hayır. birçoğunun farkına bile varılmadı. sadece carole'un pozisyonu biraz konuşuldu o kadar. peki lehimize olan cüneyt çakır'ın kararında neden kıyamet koptu. çünkü fener medyası, beşiktaş ve trabzon yazarları işi köpürttü. işte bütün bunlar gösteriyor ki digitürk, ntvspor, aspor ve fenerli diğer spor medyası, fenerin aleyhine, galatasaray'ın lehine bir hata olursa kıyameti koparıyor, galatasaray'ın aleyhine olan pozisyonları konuşmuyor bile.

    bu pozisyonlar bu kadar konuşulmalı mı? bunları köpürtmenin faydası var mı? türk futbolu bundan ne kazanır? unutmayalım ki hakemlerin etkilediği maçlar, er geç gelir birbirini dengeler. on puan getirir on puan götürür. kopartılan kıyamet sadece ülkemizdeki futbolun seviyesinin düşmesine ve ilginin azalmasına yol açar. ingiltere premier ligi, ispanyol la liga'yı yüz ülke yayınlar senin ligini hiçbir ülke yayınlamaz. sonuç sadece bu olur. lütfen sağduyulu olalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın