• 13442
    her gecen gun biraz daha oturan takim. transfer doneminin son gununden daha 1 ay gecmedi, ki bunun 2 haftasi da milli takim arasiydi, ve elde yepyeni bir takim var. biraz zaman tanimak lazim.

    defans:
    - carole uyum sagliyor yavas yavas. dinamik, hizli sert. telles'in kiralama ucreti kadar maliyetle geldi ama daha kotu oldugunu soylemek zor.
    - sag bek meselesi denayer'le cozuldu gibi, sabri de ideal yedek.
    - stoperde chedjou iyilesti, hakan formda, elde semih de var.
    - genel olarak da carole-hakan-chedjou-denayer'le "bu olur" dedirtecek bir hat olustu gibi.
    - ustelik bu dortlu turkiye'de nadir gorulmus derecede iyi oyuna katilabilme ozelligine sahip. hakan'in ayagi cok duzgun, chedjou ve denayer topla cikiyor, carole tempolu ve bindiriyor. bu hat sayesinde galatasaray paslasma hizinda zaman zaman ortalama avrupa seviyesinin dahi ustune cikabiliyor.

    orta saha:
    - orta ikilide selcuk cezasina kadar formdaydi, mancini ve prandelli doneminde uzerine uymayan fiziksel oyundan siyrilmis, oyuna maruz kalan degil oyunu kontrol eden oyuncu rolune geri donmus gozukuyordu.
    - jose rodriguez inanilmaz sakin ve temiz oynuyor. ikili mucadeleye cok girmese de takim savunmasina hem topa sahip olarak hem de iyi alan kapatarak yardimci oluyor.
    - benzer bir katkiyi bilal de veriyor. yararli olacagini gosterdi, hele ki yekta'yla kiyaslaninca.
    - evet, hala sertlik olarak eksik ancak orta saha beklendigi kadar pamuk helva da degil. takim savunmasi oturdukca daha da iyiye gidecek gibi hatta.
    - hamit sakatliktan donuyor, yararli olabilir. donemese de artik kontratinin son senesi, 3 milyonluk bir rahatlama demek.

    forvet
    - podolski gecen hafta golunu atti, etkili de oynadi. bence ideal transfer degildi ama daha ne yapsin, simdiden 3 golu var, bir de kacirdiklari. form tuttugunda onlari da atacagini dusunursek poldi 10 golun uzerine kesin cikacak.
    - sinan gumus yavas yavas forma sansi bulmaya basladi, etkili de oluyor. hem de hamzaoglu bunu cocugu baski altinda kurtlarin onune atmadan yapiyor ki bence dogrusu.
    - burak'in sakatligi takim oyununa cok ihtiyacimiz olan bir doneme denk geldi, iyi acidan bakilirsa. ayrica milli takim arasina da...
    - umut da burak'in yoklugunda golunu atti. cok da fazla birsey beklemiyorduk. gelen her katki iyidir.

    idari
    - takim ffp'nin kiskacindaydi. yazin 20 milyon euroya yakin maas butcesi bosaltti, bir cok oyuncu gonderdi, maliyetleri kisti.
    - sonuc: 20 milyon euro daha az maliyetle gecen seneden daha kotu olmayan, ve muhtemelen daha iyi olacak bir takim var elde.
    - grosskreutz meselesi idari bir rezalet, ama dogru bir transfer oldugu ortada. ocaktan itiabern cok yararli olacak.

    milli takim arasina kadar bir astana galibiyetiyle galatasaray sampiyonlar liginde uefa'yi cebe koyar, 9 maclik seriyi kirar ve ikincilik mucadelesine devam eder.
    sonrasinda ibb'ye karsi oynanacak iyi bir oyunla ligde yarisini gayet kayipsiz surdurur.
    birlikte oynamamis, 11i altust olmus bir takimin ilk haftalarda puan kaybi normal, yasanan buydu. simdi takim dogru yola girdi ve yavas yavas da olsa ilerliyor.
    tabi ki her problem cozulmeyecek. ama ocak ayi geldiginde eksigini bilen, ona gore pozisyon almis bir galatasaray olacak. grosskreutz'a ek olarak 1-2 makul takviyeyle cok farkli seyler konusabiliriz.

    biraz destek lazim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın