• 2328
    ligin en kaliteli 2 kadrosundan birine sahip olan* ancak sahada özellikle ikinci yarıda zorlanmadan maçın sonunu göremeyen takım.

    kadro olarak baktığımızda çok iyi isimlere sahipler ancak bu adamların neredeyse hepsi ilk 11 oyuncusu. öyle bir lükstür ki yeri geldiğinde van persie yedek soyunuyor. buna niye lüks dedim sonuçta bahsettiğimiz adam hollanda milli takım forveti. aynı pozisyondaki bir diğer isim ise fernandao ki kendisi geçtiğimiz sezonun gol kralıdır hatırlatırım. caner, gönül ve nani gibi oldukça iyi kanat oyuncuları var. bunun üstüne diego gibi bir oyuncuya sahipler sahada isminden söz ettiren. volkan şen için harikadır diyemem belki ancak ozan tufan gününde olduğunda çok güzel oyun sergiliyor.

    bu kadar methiye sıralıyoruz ama dışarıdan bakıldığında hala bir şey eksik bu takımda. doğru sistemle rakibini ezmesi gereken takım yeri geldiğinde basiretsizlik timsali oluyor. ilk yarıdan koparabilirse birçok maçta rahat ediyor ancak ilk yarıda öne geçemezse ikinci yarı daha çok tek gol olsun bizim olsun havasında oynanıyor. rakibe karşı dirençleri düşüyor gibi. gol yediklerinde ise maça geri dönmeleri zorlaşıyor.

    buna sebep bence teknik direktör faktörü. hocanın hazırlık dönemindeki antrenman tercihleri veya oyun içerisinde takımdan istedikleri tam olarak meyve vermiyor sanki. takımı kurarken bireysel özellikleri öne çıkan oyunculardan kurdular. bir sistem içerisinde maksimum verimi alamadıkları sürece bu takımın sahada başsız tavuktan farkı yok. yıldız isimlerin takıma gelmesi bir güven duygusu oluşturuyor ancak bu duyguya güvenmek büyük bir risk çünkü 17 eylül 2015 fenerbahçe molde maçında rakip kendilerine güzel bir ders verdi.

    camia olarak sportif yönetim açısından yeni bir sayfa açtılar ve çok yüksek meblağlar harcadılar. hocası, oyuncusu ve sportif direktörü olarak bu sene büyük baskı altında olacaklar çünkü taraftarın hatta rakip taraftarın bile beklentilerini çok yükselttiler. celtic ve ajax azımsanacak takımlar değiller. avrupaya iyi başlayamadılar ancak ligde havalarını yakalarlarsa güzel sonuçlar alabilirler.

    başarısızlık durumunda neler olacak hepimiz merakla bekliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın