• 9391
    daha fazla içinde olmanın gereğini görmediğim sözlük formatındaki web sitesi.

    yalnızca galatasaray'a dair analiz, eleştri, öneri yazmak ve bunları okumak için dahil olduğum bu ortamın, aslında okur penceresinden baktığımdan çok daha farklı olduğunu gördüm. adamcılık, grupçuluk, hizipçilik, nefret, sözlük üstünden siyasi ve terör örgütü propagandası, ırkçılık, yönetim kadrosunun güven vermeyen tavırları, entry oylamaları ve silinmeleriyle ilgili kuşku uyandıran olaylar.

    sonuçta keyifle yazı yazıp, yeri geldiğinde teknik taktik analiz üstünden fikri tartışma ortamı beklerken, ahbap dost ilişkisinin en iğrenci adam kollama, gruplaşmayı gördüm. farklı düşüncelerle problemim yok. sıkıntı türkiye cumhuriyeti tarafından terör örgütü kapsamında nitelenen grupların bir takım yazarlar tarafından sempatiyle bakılıp destekleyecek yazılar yazılması. ve bunların sözlüğe etkisinin gözardı edilmesi.

    tam da içinden geçtiğimiz bu sıkıntılı ve gergin günlerde tam olarak patlak vermesi olayın hararetini nezdimde iyice arttırdı. galatasaray'ı değil, terör örgütü sempatizanlarını konuşuyor, takip ediyor oldum. yok "sosyal deney", yok "gerçek yüzü görme", yok "kol gibi geçirme", yok "üstten çaktım alttan kopardım", yok "kardeşlerim çok güzel yapmışlar" yok şu yok bu.

    bana ne senin terör örgütünden, propagandandan? bana ne senin arkadaşını yalanlarla manipüle ederek temizleme çabandan? bana ne senin o iğrenç ve hastalıklı öç alma duygundan? bana ne grubunuzu kollama çabalarından? galatasaraylı kimliğiyle toplandığımız ortamda bana ne ırkçılık yaptığı için atılan yazarın, yalandan hapse girmesi? o ırçkı kişinin başlığında yazdığımda da (u: hagi tarafından niteliksiz entry olarak silmeden önce, ama diğer yalanlar duruyor hala orada) bu tarz suçlu bireylerin/suçu ve suçluyu övme zihniyetindeki bireylerin burada nasıl olabileceği vurgudaydı.

    önceden aynı terör örgütüne defalarca sempati gösterdiği yazılar yazan kişinin, daha sonrasında o terör örgütüyle organik bağının çıkması, şaşılacak durum değil. arkadaşları tutuklandı diye yalan söylediklerinde, haber linki attıklarında, mod işin içine dahil olduğunda kimse demedi ki "ulan bu çocuğun pkk ile ne işi olur" diye? irkçı ve terör örgütü sempati olan bir adamın terör örgütüyle bağlantısı olması herkesin aklına yattı. ben burada birileriyle durmadan kavga etsem, ölümle tehdit etsem ve bu sebepten sözlükten atılsam, ardından bir gece yarısı birileri benim hakkımda "haginin telefonu sinirlenmiş takmış bıçağı birini öldürmüş, savcılıktaki sorgusunun ardından cezaevine yollanmış" dese, ardından "arkadaş kavgası kanlı bitti" diye bir link paylaşılsa. ne diyecektin arkamdan? o sözde gerçek yüz görücü kitle arkamdan "zaten burada da sataşmadığı tehdit etmediği adam yoktu" diye ilk onlar koşmayacak mı başlığıma. nasıl da arkadaşınızı temize çıkarmak için, o arkadaşınız burada sanki hiiiç ırkçılık yapmamış, terör örgütünü haklı gören yazılar yazılmamış gibi bir tavır takınıyorsunuz? ne sebepten atıldı o arkadaşınız bu sözlükte, ne sebepten geçen hafta başlığına bilmem kaç tane entry girildi? sonra utanmadan "iştee gerçek yüzünüzü gördüük", "işte masumiyet karinesii", "işte böyle bilezik gibi geçirirler adama" triplerine girdiniz. farkında olmadan sözlük ortamında kendi sürünüz dışında ne kadar iğrenç bir intibaya sahip olduğunuzu kendi elinizle ortaya çıkarmışken.

    yönetime dair ne yazsam boş. "top benim oynatmam güç benim yazdırmam" şeklinde silinebiliyor entryler. ama diyeceğim, sadece bu goygoy meselesinde değil, terim-aysal, yerli-yabancı, vb. konularda da bu kadar tarafgar olacaklarsa, buraya galatasaray sözlük adını vermesinler. rerererarara sözlük şeklinde değiştirsinler.

    kısaca yazıp gidecektim ama tutamadım kendimi. diyeceğim bırakıyorum sözlüğü. sadece yazar olarak değil okur olarak da. çok bir şey katmayı, çok bir şey kazanmayı düşünürken, boktan bir olayla bırakıyorum. halbuki nasıl heyecanla sözlüğün bir parçası olmayı beklemiş, ne kadar tereddütte kalarak "acaba yeteri kadar kaliteli mi yazdığım" diyerek çaylak entrylerimi girmiş, ne kadar mutlu olmuştum "tebrikler yazar oldunuz" mesajını ilk gördüğümüzde. ama başım öne eğik bir şekilde değil, sinirlerime hakim olamayıp çirkinleşmeden, başım dik şekilde gitmek istiyorum.

    hagi isimli sözlük sahibinden tek ricam bu entrymi "niteliksiz entry" diye değerlendirip silmemesi. bu zamana kadar yazdıklarımı okuyan, geribildirimde bulunan ve bana bir şey katan yazarlara teşekkürler. umarım şu kötü günlerden hem milletçe hem galatasaray olarak çok daha güçlü bir şekilde çıkarız.

    https://youtu.be/Eu9B0polR4Y?t=29m1s
App Store'dan indirin Google Play'den alın