• 28
    şöyle bir örnekle bu "nefret"i açıklayabiliriz;

    mersin maçında tita'ya hafifçe tekme attı diye, adama "yılda 10 trilyon kazanan profesyonel futbolcusun kardeşim, o hareketi yapıp takımı 10 kişi bırakmayacaksın selçuk efendi" gibi laflara yüklenildi. tekme atması doğru olmayabilir ama o dakikada o sinirle, o hırsla az bile yapmış olabilir. tita soytarısı çok daha fazlasını hak etmişti. her neyse yazıldı mı bilmiyorum ama çok değil bir 5-6 yıl geriye gidelim.

    kadıköy'de 2-1 mağlup durumdayız. tita'nın selçuk'a yaptığı hareketin çok benzerini roberto carlos keita'ya yaptı. keita da kendini tutamadı ve carlos'u yumrukladı. keita'nın o yumruğundan ötürü adamı, "ellerin dert görmesin kara şimşek" diyerek bir tek omuzlarda taşımadığımız kalmıştı. o yumruklu fotoğrafı profili fotoğrafı yapanlar falan vardı. imkan olsa t-shirt üzerine baskı yaptırılırdı. yanlış mıyım?

    peki dostlar, ayağının altıyla adamı dürten selçuk'a "aman da aman, sinirlenmiş mi beyimiz" diyorsunuz da diğer brezilyalı adamı yumruklayan keita'ya niye "nasıl çakmıştı carlos'a kadıköy boksörü" diyorsunuz. rica ediyorum şapkanızı önünüze koyup birazcık düşünün.

    formayı çıkartmıştı evet. selçuk onun açıklamasını yaptı. herkes yaptı. o konunun özü kaç kere yazıldı burada. "bakın taraftar şöyle oldu adam formayı atmadı, çıkardı verdi evet yanlış ama bilmem ne" diye kaç kere yazıldı. "formayı çıkarttığı an bitti" diyorsunuz. eksi futbolcularımızdan örnekler verilmiş falan. her şeyi nasıl işinize geliyorsa öyle hatırlıyorsunuz değil mi? ben unuttuğunuz bir şeyi hatırlatayım o zaman. sanırım 2004-2005 sezonunda idi. oyundan alınmasına sinirlenen hakan şükür kaptanlık pazubandını çıkartıp yere atmadı mı? yaşı 25 üstü olan arkadaşlar hatırlamak isterlerse hatırlarlar. yaşı küçük olanlar da araştırabilir.

    sonraki senelerde yine lincoln kaptanlık pazubandını çıkartıp yere atmadı mı? burada hala lincoln'e şöyle yetenekli, burada harcandı diyen arkadaşları okuyorum. evet yetenekliydi ama merak ediyorum brezilya milli takımında kaç kere oynamıştı acaba? bakın size hareketleri selçuk ile kesişen 3 tane önemli galatasaray futbolcusu örnekledim. hepsi için aynı şeyleri söyleyebiliyorsanız ne ala ama söylemediğinizi biliyorum.

    selçuk gibi devamlılığı yüksek, belli seviyede futbol oynayan, düzgün, efendi bir adamdan nefret edebilmek için, formayı fırlattı, podolski'yi yumrukladı, yabancıları yemeğe davet etmeyip takımı böldü (bu haberlere de hastayım, sanki adamlar ilkokul 4.sınıf talebeleri de 25 erkek bir arada takılacaklar), yeniçerilik yaptı (bu yeniçerilik lafına da hastayım), melo'dan nefret ediyor, macini ve prandelli zamanı bile isteye kötü oynuyor takımı sabote ediyor vs gibi komik iddialara inanmak gerekli. işin garibi bu iddialara sanki florya'daki kameralarla teyit ettirilmiş gibi inanılıyor. üstüne üstlük bu başlık altındaki bazı entrylerde görüldüğü gibi saçma sapan kişilerin hazırladığı, saçma sapan müziklerle donatılmış, kota harcamaya bile değmeyecek kadar saçma sapan videolar için çaba harcayıp paylaşıp, insanlara "bakın ben en doğruyum, nefret ediyorum, siz de nefret edin" diyorsunuz.

    bazı arkadaşları yaşları küçük olduğundan dolayı hoş görüyorum. o yaşlarda benim de "en iyi ben bilirim" dönemlerim oldu. ama akranım olan arkadaşlarımdan rica ediyorum. o yeşil zemin üzerinde sarı-kırmızı forma ile oynayan adamlara, bilhassa kaptana biraz daha ılımlı olun. hep beraber eleştirelim, daha iyi oynaması için teşvik edelim, ama adamları bir hayvanın bir taraflarına iteklemek için çabalamayalım, lütfen.

    saygılar, sevgiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın