2015-16 UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 1.Hafta Maçı
21:45 Ali Sami Yen Arena
0 - 2
  • 128
    bence ne aşırı coşku ile hücum yaparak başlamalıyız, ne de çanakkale geçilmez demeliyiz.

    bundan 2 sene önce real madrid'e çok coşkulu başlamıştık. 6-1 kaybettik ama bence çok mantıklıydı. realden puan almak ekstra bir şey. ama onların hiç beklemediğini yapmak gol bulmanızı sağlıyabilir ki yanlış hatırlamıyorsam daha maç 0-0 iken çizgiden çıkan top var. neden böyle oldu. adamlar hiç beklemiyordu çünkü.

    ama atm bekliyor. hem de delicesine bekliyor. 2 sene evvel atm çok net tarif edilebilecek bir takımdı. beklerini ileri atabildikleri her maç baskın, aramadıkları her maç ise kemik gibi savunma yapan ileri hızlı giden bir takım.

    gelelim bu maça. atm en çok hızlı pasa ve ani yön değiştirmelere zor tepki veriyor. bunu az çok yapabilecek oyuncularımız var. o noktaya geleceğim. ama en büyük sıkıntı rakibin hızlı ve çok kişiyle aynı anda çıkışı. bunu nasıl çözeriz şu an analiz edemiyorum.

    şimdi bahsettiğim oyuna gelelim.
    ani oyun değişiminde ceza kesebilecek bir podolski var. topu ileri taşıyabilecek bir yasin var. ispanyol bir futbolcumuz, emre'miz var. ve en önemlisi ben mehmet demirkol'a katılıyorum. bizim öndeki beğefendiler defansta oyunda neredeyse 0. ama uluslar arası maçlarda daha konsantrasyonları yüksek. yani gerektiğinde daha fazla orta saha organizasyonunda bulunuyorlar.

    bana göre bu maçta selçuk oynamalı. ve orta saha 3lenmeli. ama sıkıntı şu ya podolski önde oynayacak ki bence yanlış ve burak kesilecek. ya da yasin ve ya podolski kesilecek.

    bir tane daha muhtamelen tutmayacak bir 11'im var.

    (stoperde emin değilim. denayer nasıl bir oyuncu bilmiyorum. hızlı ve hamleli ise semih yerine de oynayabilir.)

    muslera
    sabri semih hakan carole
    rodriguez selçuk emre
    yasin sneijder poli

    evet santrafor yok. ve hayır 4-6-0 değil. false 9 denen hadise. bu hoşuma gitti aslında ama tutmaz. bir anda böyle bir değişiklik yaparsanız başarılı olamazsınız diye düşünüyorum.

    ama olay şu. bence yasin, emre, selçuk ve poolski oynamalı. odolski bir anda değişen oyunda iş yapmak için de bana göre santrafor oynatılmamalı.

    ben bir taraftar olarak kafamda böyle kurguladım oyunu. bakalım maçta neler olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın