• 9335
    bazı şablonlardan yaptığım bazı çıkarımlar söz konusu. bunlar tipik önyargılar ancak büyük oranda tutuyor ve günlük hayat dışında, sanal bir mecrada olduğumuz için de bu önyargılara teslim olmayı kendim açısından çok karlı görüyorum. sonuçta sözlükte "engelle" butonu yok, istemediğin kim varsa her türlü yazdığını görüyorsun. o yüzden haliyle bazı şablonlar, kalıplar ve bu şablonlar ve kalıpların ait olduğu yazarları gördüğüm zaman giriyi okumadan geçiyorum artık.

    - giri sonunda "tanım: eşşeğin tenasül uzvu." şablonunu kullanan yazarlar.
    - herhangi bir maç başlığında link isteyenler.
    - "-de/-da," "-ki" konseptlerini kavrayamamış olanlar.
    - girilerinde, türkçede iyi ki olmayan, ".." noktalama işaretimsisini kullananlar.
    - herhangi bir insana, volkan ve emre dahil, alenen hakaret edenler ve onları bazı kusurlarından dolayı aşağılayanlar. (volkana ayı, emreye götten bacak demek, aziz yıldırımın "r" sesini çıkaramamasıyla alay etmek vb.)
    - galatasaray çatısı altında görev yapan insanlara, eleştiri dozunu aşan tabirlerle saldırmak. (köylü, çapsız, kapıcı vb. aşağılamalar; hatta ek olarak komisyoncu vb. mesnetsiz ithamlar.)
    - olur olmaz her başlıkta konuyu, kafayı taktığı kişi veya olaya getirenler. (van persie iyi topçu, hamza çapsız; klopp süper hoca, hamza vizyonsuz; brezilya başbakanı çok yakışıklı, hamza çapsız; dolar 5 lira oldu, hamza donsuz vb.)

    belki birkaç şablon daha vardır ama bunlar net olarak bir yazarı okumadan geçmemi sağlıyor. bu da böyle bir anımdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın