• 9322
    varlık sebebi galatasaray olan sözlük. bunu burada yazar, çaylak, okur bütün arkadaşlarımız biliyor. galatasaray konuşmak için bir arada olan galatasaraylılarız, galatasaray ile ilgili her konu da ilgi alanımızda, bu anlamda tematik ve konu sınırlaması olan bir yapımız var. yüzlerce kez söylemeye gerek yok bunları gerçi ama nedense bazı dönemlerde bu husus atlanıyor bazı yazarlarımız tarafından.

    bazı 'duvar' başlıklarına ilgi alanımız dışında olmasına rağmen, galatasaray sözlük'ün sosyal boyutu sebebiyle tırnak içinde söylüyorum göz yumuyoruz. istiyoruz ki, sözlük yazarları sevincini, hüznünü, derdini, dermanını paylaşsın, etkileşim artsın, burada galatasaraylı kardeşleriyle olan hukuku gelişsin, samimiyeti artsın. belki birine bir faydası dokunur, biri o başlıklar sayesinde derdinden sıkıntısından kurtulur, yada sevincini hep beraber paylaşırız. geri gelelim, bu demek değildir ki, bu tarz başlıklar sözlüğün yapısını, işleyişini, temel amaç ve hedeflerini yok etmek maksadıyla kullanılabilsin. biz burada galatasaray ve spor konularında konuşmak için varız, bu konular haricinde paylaşım yapılabilecek onlarca site mevcut. bu sebeple söz konusu başlıklar, içerik incelemesi sebebiyle bir süre entry girişine kapatılmıştır.

    sözlüğümüz 2008 yılından beri mevcut, buraya bu kadar emekler verildi, en az yazanından en çok yazanına, hatta hiç yazmayanına kadar burada bu formatın oluşması için verilen bunca mücadele var. gezi olayları vb. bir sürü badire atlattık, tecrübe yaşadık, sözlük kapanma durumuna geldi, kapandı da. sözlük kapandığı zaman neler hissettik bir hatırlamakta fayda var.

    bir söz de her konuya ilişkin moderasyon çare bulsun diye topu moderasyona atan arkadaşlara. buradaki her yazar, galatasaray sözlük moderatörüdür, galatasaray sözlük'teki sıkıntılara çözüm bulacak kişiler bütün yazar arkadaşlarımızdır. buraya 150 tane de moderatör eklesek, yazarlar galatasaray sözlük'ün galatasaray sözlük olarak kalması için gayret göstermezse, onu ekşi sözlük'e döndürmeye çabalarsa nafile olacaktır.

    moderasyon olarak teknik, taktik, atlyapı meseleri hariç ne yapabiliriz? bütün samimiyetimle soruyorum, ceza veriyoruz, hesap kapatıyoruz, sizin görüp görmediğiniz bir sürü kavgayı tartışmayı, özel mesajla birbirine girenleri ayırıyoruz, yatıştırıyoruz. sürekli formatı korumak, sözlüğü çizgisinden çıkarmamak, okunulabilirliği korumak adına savaş veriyoruz, sinir stres sürekli. cezayla, pilot yapmakla nereye kadar gidebiliriz? sözlük yazarları birbirine cevap verme yarışına girerse, sözlüğü foruma çevirirse nasıl işin içinden çıkabiliriz?

    burayı takip edenler, galatasaray için takip ediyor, bilgi almak, ufuk açacak yorumlar okumak için buradalar. buraya kimse ego savaşlarını izlemek, birbirine bilgiçlik taslayanların kavgalarını görmek için girmiyor. galatasaray sözlük, galatasaray sözlük olarak kalacaksa burada yazarlık yapan bütün arkadaşların artık, o bunu yapmış, şu bana bu demiş olayını bırakarak kendini düzeltmesi ve sözlüğü herkesin birbiriyle kavga ettiği 3. sınıf bir foruma döndürmek yerine, galatasaray ismine yakışır bir yer haline getirme konusunda gayret göstermesi gerekmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın