resim
Gündüz Kılıç
Görev:Teknik Direktör
Doğum:29.10.1919
Ölüm:17.05.1980 (60)
Uyruk:Türkiye
  • 9
    --- alinti ---

    türk futbol tarihinde önemli bir isim...
    gündüz kılıç önce futbolcu, ardından teknik adam ve daha sonra da futbol yazarı olarak türk futbolu'nun en önde gelen isimlerinden biridir. bu alandaki başarısıyla adını türk futbol tarihine yazdırmıştır. çok uzun yıllar galatasaray ve milli takım formasını başarıyla taşıdıktan sonra, teknik direktör ve spor yazarı olarak hayatının sonuna kadar futbolun içinde yaşamıştır.
    atatürk'ün arkadaşı kılıç ali'nin oğlu olan gündüz kılıç 1917 yılında istanbul'da doğdu. galatasaray'ın lise kökenli futbolcularından olan gündüz kılıç, daha 17 yaşında iken a takımında yer almayı başararak parlak gelecegini müjdelemiştir. iki ayağı'nın yanı sıra kafa hakimiyetiyle de döneminin en büyük golcüleri arasında yer almayı başarmıştır. gündüz kılıç, 1934'ten 1952'ye kadar tam 18 yıl sarı kırmızı'lı formayı taşımış ve dönem içinde 336 maç oynamıştır. milli takım'da 11 kez görev alan kılıç, 5 kez de kaptan olarak ay yıldız'lı takımın başında sahaya çıkmıştır.
    bir beşiktaş maçında beşiktaş filelerine 9 gol atan "9-2" galatasaray'ın 5 golünü gündüz kılıç kaydetmiş bu gollerin 3'ünü ayak,ikisini kafa ile atmıştır. futbolu bıraktıktan sonra çeşitli dönemlerde galatasaray'ı çalıştıran ve büyük başarılar kazanan gündüz kılıç, feriköy, vefa, altay, beşiktaş'ta teknik direktörlük yaptı. kılıç, bu görevi milli takım'da da sürdürdü.
    gündüz kılıç galatasaraylı taraftarlar tarafından çok sevilen bir insandı. öyle ki beşiktaş'a antrenör olarak çalışmaya gittiğinde hiç de azımsanmayacak sayıdaki galatasaraylı taraftar beşiktaş'ın maçlarına koşmuştur... taa ki kılıç beşiktaş'tan ayrılana kadar. kılıç, bu defteri kapattıktan sonra da milliyet ve hürriyet gazetelerinde spor yazarı olarak çalıştı.gündüz kılıç futbolunun sevimliliği yanında şahıs olarak da sevimliydi.iyi niyetli,arkadaş canlısı,maddeden uzak,manevi değerlere kıymet veren bir yaradılışa sahipti.esprileri ile tanınırdı.tatlı konuşur tatlı yazardı. 1980 yılında vefat etti.

    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın