• 1069
    90'larda çocuk olanların artık abi sıfatını kazandığı bir jenerasyona sahip olan takımdır. bu jenerasyonun bu kadar başarısız olmasının nedenini aslında hepimiz biliyoruz. hepimiz yaşamışızdır. eğer mahallede bir çocuk yeni bir futbol topu aldıysa herkes onun yanına gider ve o topla oynamak ister. ya ahmet versene biraz sektireyim diyenler olur. topun sahibi ise bu istekler karşısında iyice havalanır da havalanır ve kendisini mahallenin ağası olarak görür. sonra o da sıkılır bu durumda ve artık o topla maç yapmak ister. maç öncesi takımları oluşturmak ise adım sayarak değil topun sahibinin belirlemesiyle olur. eğer en iyi oynayan osman ise osman'ı hemen kendi takımına alır. en yakın arkadaşını kendi takımına alır vs.. karşı takımı zayıf bırakır. karşı takım nizami gol atsa ve kendi takımı geriye düşse golü saymaz. taş üstü der vs.. sevmediğini karşı takıma gönderir. eğer itiraz ederse işte o sihirli cümleyi söyler. top benim amk oynatmıyorum. işte bu cümle ve zihniyet şimdiki a milli takıma sirayet etmiş durumda. ortada bir samimiyetsizlik ve adaletsizlik var. böyle bir ortamda takım sporlarında asla başarılı olamazsınız. en iyi top oynayanlara sahip olsanız bile başarılı olamazsınız. olmadığını hemen hemen hepimiz küçükken beton sahalarda yaşadık. topun sahibi kimse o belirler herşeyi.

    bu takımın top sahibi ise arda turan'dır. arda'nın futboluna laf filan söylemiyorum mücadele ediyor, çabalıyor ama sahip olduğu o zihniyet bu mücadelesini gölgeliyor. artık daha iyi takımlarda oynuyor ve son derece başarılı oluyor şimdi ise en tepeye çıkmış durumda. yani hem diadora marka dikişli top sahibi hemde champion 90 krampon sahibi. üstüne üstlük 9 numaralı hakan şükür formasına da sahip. böyle bir çocuk mahallede ahkam da keser sevmediğini oynatmaz da. milli takımda herkesin arda'ya yanaşma çabası, onunla arasını iyi tutma çabası, hep ona pas verme çabasının nedeni işte budur.

    bu zihniyet ne zaman son bulacak derseniz 90'larda çocuk olanlar milli takımda gittiği zaman yani daha 5 seneye ihtiyacımız var. 90'lar çok güzel olsa da insanın en bencil olduğu dönemlerdi. o bencilliğin ceremesini futbolda çekiyoruz.

    90'lar nesli pek kalmadı 2000'li nesil geliyor diyenler olabilir onları hiç yazmayayım. onlar alman gurbetçiler gibi iki arada kalmıştır. bir yanı sokakta top oynamak ister diğer yanı playstationda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın