• 13282
    3 eylul letonya macinda turkiye milli takiminin oynadigi dizilis ve strateji galatasaray'in yapmasi gereken taktik. hamza dikkatli izliyorsa muhtemelen terim'e ozenecektir ve bu macin bizim adimiza en onemli getirisi bu olabilir.

    selcuk 1-2 orta sahasinin biri konumunda. daha az alanda hareket ediyor. onundeki ikili surekli yer degistiren ikili arda ve hakan. kanat forvetlere ise cizgiye sksmayin surekli forvete yanasin demis. buyuk bir takima karsi oynasak bu strateji coktan verim vermis olurdu. letonya merkeze sksarak savunma yaptigi icin bizimkiler de merkezde kaldigi icin oyun cok sksiyor. haliyle urettigimiz pozisyonlar bireysel yetenek sonrasi geliyor. bunun cozumu oyunu enlemesine daha genis alana yaymakta. neyse gecelim bu stratejinin galatasaray'da uygulanisina.

    1-2 orta sahada eger elinizdeki oyuncularin pozisyon bilgisi iyiyse ve bitiriciyse onlari inside forvet gibi kullanabilirsiniz. bizim icin bu kisi sneijder. 1-2 orta sahanin 3.su ise rodriguez. hakan calhanoglu'nun tersine jose rakiple oynamayi da bilen bir oyuncu. yani rakiple vucut temasi kurup defansa yardim edebilen biri.
    podolski ise cizgise oynamayi sevmeyen bir sol forvet. volkan sen'in girdigi pozisyonlarda podolski olsa tek vurusla da bitirebilirdi. podolski'nin en iyi yaptigi sey soldan forvete girip bitirici vurusu yapmak.
    gelelim takimin en skntili yerine, sag kanat. sag forvet elimizde burak ve sinan var. burak'i merkezden baska yerde kullanmadigi icin hamza, sag tarafta bitirici olabilecek ilk kisi sinan gumus oluyor. maca yasin'le baslayip sinan'la bitirmek elimizdeki tek alternatif. (kevin takima katilana kadar. o katilinca sag tarafi ona emanet edebiliriz)
    buna alternatif olarak her seyi ayni birakip sag tarafa emreyi koyabiliriz. 4-2-3-1'in sag kanatindan farkli olarak bu diziliste emre bitiriciligiyle degil, orta saha ozelliklerini kullanip oyun setlerinin isleyisine katkida bulunacaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın