• 13215
    kadrosundaki çöplerin bir kısmını mükemmelen temizleyen takım. geriye umut, olcan, ontivero kaldı. cem'n performansı da soru işareti. bunun dışında gayet temiz bir kadrosu var takımın. rotasyon seçeneklerimiz de geçen yıla göre daha geniş. jose bu anlamda ciddi bir genişlik katacak. geçen yıl oyuna girecek oyuncu olmazdı kulübede. bu yıl kulübede her zaman en az bir hamle oyuncusu olacaktır. yine çok yeterli değil, mesela burak'ın yedeği yok. ceyhun gittikten sonra melo'nun yedeği zaten yok. sağ bek mevkisi hep tartışmalı. ama kulübe geçen yıldan daha iyi. bunlar dışında takımın ciddi eksikleri de var.

    en önemli eksiklerimizden ilki iyi bir stoper. denayer ne kadar iyi, ne kadar kendini bize verir bilmiyoruz, ama kalıcı olacak bir isim değil. man city vermeyecek onu bize. bu bölgeye bir oyuncu aramamız gerek bütün sezon. umarım hava toplarında etkili, ayağı sağlam bir oyuncudur. sezon sonu boşa çıkacak bir sürü oyuncu olacaktır. bulunabilir. ya da carole gibi, jose gibi fırsat transflerleri...

    bundan başka takımın melo'nun yerine genç ve dinamik birini bulması gerek. melo bitiyor artık. her sezon çıkan sözleşme problemleri de cabası. takıma tempo ve sertlik katacak bir defansif orta saha lazım. buraya ciddi bir yatırım yapılmalı. bu transfer için gerekli olan çalışmalara daha şimdiden başlamalı.

    takımın topu ileriye taşıyacak sağ açığı yok. bruma bunu yapabiliyordu (ama başka da hiçbir şey yapamıyordu) galatasaray'a bruma'nın biraz daha niteliklisi lazım. belki bize futbolu biraz öğrenmiş olarak döner bruma. biz podolski'yi aldık. bence gereksiz ve önceliğimiz olmayan bir transfer. takımı lig maçlarında savunma anlamında zayıflatıyor (ama şampiyonlar ligi'nde bu farklı olacaktır.)

    burak'ı yedekleyecek bir forvet. burak sakatlansa ya da ceza alsa ne yapacağız gerçekten bilmiyorum. umut bitmiş durumda. galatasaray'ın burak'ı yedeklemeye ihtiyacı var.

    galatasaray'ın en önemli eksikleri bunlar. bu transferler 2016 eylülüne bırakılmayacak kadar acil. bence transfer için şimdiden taramaya, oyuncularla dirsek teması kurmaya başlamamız gerek. gelecek yaz çok geç olur. ayrıca transfer edilen oyuncuların da yaşları mümkün olduğunca düşük olmalı. zira takım gerçekten de yaşlı. emre çolak sürekli 11'de yer almalı. jose de bir şekilde 11'e monte edilmeli zamanla. sinan da artık süre almalı.

    düşündüğüm 11 şöyle:

    -------------------------- kedi ----------------------

    sarbi ------ ched --------- denayer * ----- carole

    -------------------- selçuk -- melo-----------------

    emre ----------- sneijder ----------- yasin (poldi)

    ---------------- burak the king---------------------

    yaş ortalaması: 28,09 (poldi'yi saymazsak. yine de çok yüksek. denayer yerine balta'yı sayarsak ortalama 29.18 oluyor. takım gerçekten yaşlı. bu takım tempoya karşılık veremez)

    rotasyona göre süre alması gereken ilk isimler: balta, sinan, jose, telles, hamit. hepsinden sonra semih, bilal.
    yani oynayabilecek 19 oyuncumuz var. geçen yıl bu sayı en fazla 14'tü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın