• 27
    allah'a cok sukur musluman olarak yasamaya calisan laik bir gunahkarim.

    cinsel obje var midir? evet. bati kulturunde de dogu kulturunde de vardir aga. peki cinsel obje nerede baslar nerede biter? cinsi yonden tahrik olan erkegin kafasinda reis. peki kapitalizm bunu kullanir mi? evet kullanir.

    dogu kulturune bakacak olursak direkt damardan girelim: dansozluk bir cinsel obje midir? turist rehberiyim sanirim yeterince dansoz gordum. inanin dansozlerden sogutan bile var. neyse dagitmayalim. meslegin kendisinin tarihsel cikisi erkegi tahrik etmesine dayali buna bir sozum yok. ancak bugun dansozluk bircok kisi icin bale gibi bir sahne sanatidir. belli kurallari ve belli ciddiyetleri var. yani artik dansozluk bile tamamen sirf cinsellik kokan bir hede degil.

    ponpon kizlara gelince ortaya cikis felsefesi tamamen siddete dayali amerikan futbolunda oyuncunun testesteron seviysesini yukseltmekle alakali idi. peki ne oldu? yuzyil sonunda doguludan daha fazla ciplakliga maruz kalmis batili nasil dusunuyor? bugun afganistan'da kadinin topugunu goren erkek tahrik oluyor. batida kadin neredeyse ciplak ciksa bakmayacaklar sanki. ciplakligin tabu olmadigi yerde ciplakligin etkisi azaliyor. dolayisiyla adam mini etekli kiza pantolonlu gibi bakiyor. adamin sortlu bir kiza bakis acisi neredeyse "so what" duzeyinde. ponpon kiza bakis acisi da akrobatik hareketlere dayali bir eglence. aileler kizlarininin ponpon kiz olmalarindan memnunlar. destek oluyorlar vs.tabi dizilerde filnlerde ponpon kiz cinsel obje olarak kullanildigindan bizim algiladigimiz ponpon kiz = seks oluveriyor. e turkiye de yuzde yuz dogulu bir ulke degil. dolayisiyla iki kultur arasindaki catisma en cok bu topraklarda yasaniyor.

    kadinlari seks objesi olmaktan kurtaralim adi altinda yapilan yobazlik ise baska bir mevzu. bir baskasinin hayatina mudahale etme istegi hatta direkt konusalim turkiye'de basketbol sahalarindan kaldirilmasini istemek bildigin siyasi bir hareketin siyasi bir sembolu. kadinlarin ozgurce karar almalarini istemeyen bir dusunce yapisinin sozum ona ozgurlugu kullanarak yaptiklari bir baska mide bulandirici baski. kadin metrobuste uzerinde pardesu yuzu mosmor olmus artik sicaktan olecek lan olecek bildigin. once o kadini kurtarmak lazim ama agzimizi acamiyoruz. neden? hur irade cevabini alip oturma riskimiz var da ondan. adamlarda ise masallah boyle bir dusunce yapisi yok. kendi kafasindaki ozgurluk neyse insanlari da zorla ozgurlestirecek. alkol icmemeye hakki olan adam diger adamin alkol icmesini yasaklayarak onu sozde alkolizmden kurtariyor. ozur hep ayni. hareket de hep ozgurluk dusmani. alkol alkolizmde kadin da seksten ibaret bunlar icin. ponpon kiz meselesinde de olayi cinsel obje boyutuna indirgemenin amaci ayni. mini etek = seks, kafasi.

    eyyorlamam bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın