• 13171
    2007-2008, 2011-2012 yıllarında yapılan gibi bir operasyona ihtiyaç duyan futbol takımı.

    daha önce de yazdığım gibi bu takım 3 sezondur bir gram futbol oynamıyor ve artık yaşlı, türkiye'de aldığı şampiyonluklar ve avrupa'daki son 16 ve son 8 yüzünden başarıya doymuş durumda.

    son zamanlarda sözlüğü pek takip etmedim fakat tahminimce osmanlıspor maçı sonrasında tüm sözlük hamza hoca'nın kovulması gerektiğini savunmuştur. hemen soruyorum. gitse ne olacak?

    bielsa geldi diyelim. bu kadroya o garip 3-3-3-1'ini oynatmaya çalışacak. çabuk oyuncun yok, her maç 11 km koşabilecek oyuncun bir elin parmak sayısı kadar bile değil. ayrıca adam daha kariyeri boyunca kupa kazanamamış. olacak olan şu, hüsran.

    okan buruk geldi diyelim. takım içinde prandelli sonrası, hamza hoca'yı da yemiş papazlar güç gösterisi yapıp götünü yırtarak bir şampiyonluk daha kazanacak. sene sonu papazlar yerinde, hoca otoritesiz okan buruk. yönetim aynı. transferde, bu takım şampiyon oldu. transfere ihtiyaç yok. bir iki yıldız alacağız diyip yine jose, carole ayarında oyuncu getirecekler. yine çıldıracağız. okan buruk a sınıfı forvet isterse, burak'la sorun yaşarsa hooop döngü devam.

    önümüzde iki seçenek var.

    1. bu düzeni toptan yıkacağız. burak'ı 3'e 5'e bakmadan satacağız. selçuk, buna sıkıntı çıkarırsa onun da biletini keseceğiz. berbatov'u alacağız, devre arasına kadar idare edeceğiz. hamza hoca da sene sonu veda edecek. sonra da adam akıllı bir planlamayla yeniden yapılanacağız.

    2. bu topçularla devam edeceğiz. üstlerine taşşaklı bir sportif direktör getireceğiz. ya da albayrak gibi yavşak(sıcak kanlı yalaka) birini getireceğiz. topçuların gönlünü hoş tutup oynamalarını bekleyeceğiz.

    bu takımın asıl problemi hoca değil. önce denayer'i bile ikna edemeyen yönetim, sonra papaz topçular, en son hoca.

    hoca hamlelerde yetersiz, yönetime siper olacak kadar enayi, stresle başa çıkamayacak kadar duygusal. büyük takımlarda böyle bir hocanın istikrarlı bir şekilde başarılı olması zor. ama hocayı yemeye çalışan oyuncular ve hocaya yardımcı olmayan yönetim varken tek suçlu hamza hamzaoğlu demek yanlış. gidecekse hepsi gitsin, ama hamza hoca gitsin diğerleri kalsın olmaz.

    deveye sormuşlar. neren eğri? nerem doğru ki demiş? galatasaray'ın durumu da bu işte.

    not: hamza hoca fanatiği değilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın