resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 2267
    vasat sol bek.

    vasatın kelime anlamı ortalamadır. bu adam da bu kelime için futbola başlamış.

    ekstra olarak hızlı, iyi orta açan ve bunu ayda yılda bir değil her maç 3-4 defa yapan, çalım atan, iyi pas yapan sol bek ise vasat üstüdür. kabul bu tarz beklerin sayısı çok az. o yüzden bu adama vasat diyenlere kızmayın. 7 milyon euro bu adam için çok bile. o yüzden o parayı verene satın diyoruz. yoksa elde kalır. carole da telles'in yaptığı işi yapar. yani satın demekle 7 milyona satın demek farklı.

    kendisi vasat olduğu halde çok çabuk oyundan düşüyor. hele ki ekstra özellikleri yokken vasat bir bekte olması gereken defansif özellikleri zayıf. boyuna göre hava topu hakimiyeti yok denecek kadar az.

    biz bu adama vasat deyince insanlar kızıyor. cidden geldiğinden beri sol tarafı etkili kullandığı tek maç yok. yaptığı güzel denilebilecek çoğu iş sneijder sayesinde. devşirme bek olan riera bile son yıllarımızın en iyi bekiydi neredeyse. yeri gelmişken de söyleyeyim riera da hajrovic ontivero gibi adamlar yüzünden yollandı. hala kızgınım bu olaya.

    gelelim psg olayına. digne'yi yollayıp telles'i alan adamlarla futbol konuşulmaması lazım. he daha iyi bekleri var da tellesi yedek olarak alıyorlarsa mantıklı iş. telles büyük takımlarda ancak yedek olur.

    edit: entryi yazarken caner erkin ile ilgili de yazacaktım. caner de vasat ancak sol ayaklı bir futbolcu olarak kendisini geliştirdi ve orta açma işini çok iyi yapmaya başladı. telles geldiği günle aynı oyunu oynuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın