• 22
    tahminimce gerçekleşme ihtimali az olmayan, hatta gerçekleşme olasılığı gerçekleşmeme olasılığından daha fazla olan olay.neden mi diyor simon kuper in futbol asla sadece futbol degildir sözüyle sebeplerini açıklıyorum.

    bilindiği üzere daha geçenlerde arjantinde bazı takımların borçları nedeniyle lig süresiz ertelenmişti.bunu duyduğum ilk zaman "eğer bu lig oynanmazsa ülkede isyan çıkar" demiştim.nitekim çok geçmeden devlet olaya el attı ve ligin yayın haklarını aldı.onlarda biliyorlar ki arjantinde futbol yoksa yaşam yok.

    şimdi gelelim bizim ülkemize.malumunuz ülkede üç büyüklerin hazırlık maçları dahil tüm maçlar şifreli kanallarda.bu durum takımının maçlarını izlemek isteyen taraftarları zor durumda bırakıyor.d smart ve lig tv futbol keyfinin içine etmekte şuan.hangi birine kutu alacaksın.o kadar para kimde var.malumunuz dünyada ve ülkede kriz yaşanıyor.bırakın kutu vs. almayı daha 2 hafta önce gs-denizli maçını izlemeye bir kafeye gittik kuzenle fatura iki kişi 8 lira! bu durumda kafede maç izlemek bile asgari ücretle çalışan birini ve ya bir öğrenciyi çok zor duruma düşürmekte.

    şimdi de olayın devlet ve trt ile olan bağını anlatmaya.ülkede ekonomik kriz yaşandığını belirtmiştim yukarıda.bu da yetmezmiş gibi son zamanlarda bir yandan kürt açılımı diğer yandan ergenekon derken insanların kafası iyice binbeşyüz olmuş durumda.olayın futbolla alakası ne derseniz, futbol insanlara bu olayların hepsini unutturabilecek yegane şey.takımı iyi giderken, önüne gelene 4-5 sallarken insanların yüzü mutlu oluyor doğal olarak.yarın iş varmış, çok önemli bir sınav varmış unutuyor insan.işte tam burada devreye trt giriyor ve türkiye kupasının yayın haklarını alıyor.ben dahil pek çok taraftar mutlu takımını en azından kupada şifresiz seyretmeye.devlet ilk adımı attı.ikinci ve daha büyük adım olan süper ligin yayın haklarını(en azından üç büyüklerin maçlarını) alacağından şüphem yok.benim bildiğim şimdiki hükümet bu fırsatı kaçırmaz.

    edit:ayrıca yukarıda devletin bu işe ödeyeceği para olmadığı söylenmiş.
    1-devlet böyle bir olaya kesin yatıracak bir para bulur.
    2-hakan şükür ün trt den ne kadar aldığını kimse bilmiyor heralde.hakan a o kadar para veren devlet buna da verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın