• 100
    bir süredir uygulamaya çalıştığımız, hücum açısından keyifli, varyatif ve seyirciye çekici gelen diziliş.
    2014-2015 sezonu şampiyonluklarını getiren de bu diziliş oldu açıkçası.

    ancak, her ne kadar tercih ettiğim bir sistem olsa da, hatta en sevdiğim sistem olsa da, 2015-2016 kadro yapılanmamıza baktığımız zaman, bu sene vazgeçmemiz gereken diziliş gibi görünüyor.
    bunun sebebi, kanatlarda hücuma yönelik oyuncularımızın kanat nitelikli özelliklerinin yetersiz olması.

    takımda "uç kanat" olarak nitelendirebileceğimiz 2 isim var, yasin öztekin ve lukas podolski.

    bu ikiliden yasin öztekin, içe kat eden ya da çizgiye inip dışarı top çıkaran tipte bir oyuncu. kanada en yakın tipte oyuncumuz o. ancak istikrarsız bir yapısı var ve ani top kayıplarıyla takımı zorda bırakabiliyor, yine de katkısı yadsınamaz, çok maçta ipten aldı bizi.

    podolski ise yalancı kanat ya da kanattan forvet dediğimiz tarzda bir oyuncu. dribling yapıp top çıkarmasını bekleyeceğiniz tarzda değil, daha çok gole ve ceza sahası çizgisine, yaya daha yakın oynayabilen, verkaçlarla ya da uzaktan şutlarla kaleye yönelen tarzda bir isim.

    hal böyle olunca, kanat futbolu niteliğinde bir 4-2-3-1 çok zorlama olacaktır. hele ki sakatlık durumunda emre çolak'tan falan faydalanmaya kalkacağız ki çok zorlanır ve kitleniriz.

    an itibariyle en uygun diziliş, kadromuzun en geniş kısmının orta sahanın ortası olması dolayısıyla da 4-3-1-2 gibi görünüyor.

    çünkü, ne kadar kızsak da burak yılmaz gol için vazgeçilmezler arasında, podolski 2. forvet gibi burak'ın biraz arkasında gol arayabilir, sneijder 2 forvetin arkasında vazgeçilmez bir diğer isim, podolski'yle yakın oynayacağı için çok verimli olacaktır. bununla birlikte vazgeçmek istemediğimiz isimler melo ve jose rodriguez aynı anda forma giyebilir. orta sahada bir çok galatasaraylı'nın ne olursa olsun görmek istediği selçuk inan da görev alacaktır.

    böylece orta alanda defansif açıdan çok güçlü, hücum açısından da topu ileriye çok çok hızlı ulaştıracak bir kurgu oluşur.

    oyuncu yetersizliğinden tırmalamakta olduğumuz kanat varyasyonlarını da azaltmış oluruz, zorunlu kanat yönelimlerinde de zaten sneidjer ve podolski kanada yaklaşıp içeri kat ederek kaleyi yoklayabilen isimler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın