• 3752
    önce teknik direktörümüzden başlayalım.(bkz: hamza hamzaoğlu/@yirmi ekim ruhu) şampiyon olduğu, üç kupa aldığı halde hakkında hiç olumlu bir şey yazmadım. çünkü gelişi hiçbir zaman içime sinmedi. yavaş yavaş acı meyvelerini de topluyoruz. ben hala takımımızda temel sorunun selçuk inan ve burak yılmaz (dolayısıyla bunlara diş geçiremeyen yönetim) olduğunu ve takımdaki yerli oyuncuların çoğunun gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum.bu bir kenara.

    şimdi şöyle bir hata da var. teknik direktör zurnanın son deliği bunu anlamamız lazım. galatasaray'ın futbolcu üreten, futbolcu arayıp bulan, bulduğu, geliştirdiği futbolcuları oynatabilen, kiralayabilen ya da pazarlayabilen bir takım olması lazım. bunun için de iyi yönetilmesi gerekiyor. kalıcı başarı böyle gelir. ancak gelen yönetimler birkaç sene başarısız olma riskini hiçbir zaman göze alamıyor. bu da ne yazık ki şunu gösteriyor:

    "galatasaray yönetimleri hiçbir zaman galatasaray taraftarını anlamadı." ya da biz kendimizi yönetimlere anlatmadık.

    hiçbir galatasaray taraftarı ligde şampiyon olalım, fener'i yenelim yeter demez. derse de galatasaraylılığı anlamamıştır.

    galatasaray taraftarının isteği (ya da en azından benim inandığım ve birçoğumuzun inandığını düşündüğüm galatasaray vizyonu) şu: günümüz şartlarında, futbol endüstrisi içinde sürekli gelişen, mantıklı bir şekilde idare edilen ve avrupa'da düzenli olarak var olan bir takım. taraftarın uzun vadede galatasaray'ı gördüğü yer de, üçüncü dünya ülkeleri içinde, futbolun baş aktörlerine kafa tutan, futbolun şekillenmesinde söz sahibi bir takım olması. galatasaray, bu ideali gerçekleştirmeye en yakın takımdı ve hala en yakın takımdır. 90'lı yıllarda başlayan ve ne yazık ki etkileri azalarak süren başarı silsilesi dünyanın birçok yerinde,karşılık da bulmuş, ancak bu başarılar, yönetimlerce dünyada karşılık bulmaya başlayan galatasaray imajına evrilememiştir.

    peki taraftar hamza'ya ve yönetime neden kızıyor. çünkü onlar bırakın galatasaray taraftarının kızılelmasını anlamayı, kötü durumdan çıkmak için yapılması gereken en basit hamleleri bile yapamıyor. tersine durumu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. hak etmeyenlere yüksek maaşlar veriyorlar. futboldan ve ne yazık ki galatasaray'dan bihaberler.

    galatasaray taraftarının derdi yıldız değil,
    galatasaray taraftarının derdi şampiyonluk değil,
    galatasaray taraftarının derdi kupa değil,
    galatasaray taraftarının derdi transfer şov değil,

    galatasaray taraftarının derdi takımını görmek istediği yer,
    galatasaray taraftarının derdi ali sami yen'in kuruluşta çizdiği ufuk.

    hadi bunları anlamadın, gerçekleştiremedin ya da bu riski göze alamadın.

    galatasaray taraftarının derdi birazcık da olsa mantık.

    mantıklı da mı olamazsınız ağalar?
App Store'dan indirin Google Play'den alın