• 171
    maçtan önce sivas'ın defansının ve orta sahasının çok zayıf olduğunu yazmıştım. sergen orta sahada yiğit yerine hakan özmert'i tercih etti. fazla bir şeyi değiştirmedi açıkçası, kalite olarak çok farklı oyuncular değiller. melo'nun yokluğunda orta sahadaki zaafiyetimizden inter ve ya bursa gibi çok yararlanamayacaklarını düşünmüştüm ama feci şekilde yanılmışım. eğer melo gitseydi ve yerine adam almasaydık, sivas'ın bile bu kadar kolay geçtiği orta sahamızla tüm sezonu geçirmek düşüncesi bile tüylerimi diken diken etmeye yetti.

    maça geride güzel pas yaparak başladık. iki yetenekli pas istasyonumuz selçuk ve bilal sayesinde topa hakim olmakta normalde sıkıntı çekmememiz lazım. hocanın ileride podolski, kanatlarda yasin ve olcan tercihi belki burak'ın biraz olsun kendisine çekidüzen vermesi için güzel bir düşünceydi. ancak yasin ve olcan felaket bir oyun ortaya koyunca takım geride yaptığı pasları ön tarafa taşıyamadı. sneijder'in de kötü oyunu buna etken tabi ama sneijder iyi olsaydı bile iki kanat çalışmayınca yine topu ileri taşıyamayacaktık. olcan konusunda hiçbir şey demiyorum artık. tek bir olumlu hareketi olmayan oyuncuyu değiştirmek için 75 dakika beklemesek belki maçı çevirecektik.

    yasin'in sorunu formsuz olması ama temele indiğimizde sağ tarafta oynamaktan hoşlanmaması bu performansına çok etki ediyor. hocanın maç öncesi burak'ı takım savunmasının zayıflaması nedeniyle oynatmadık açıklamasının ucu dolaylı olarak yasin'e dokunuyor. sol tarafta oynarken zaten savunmaya çok katkı veren bir oyuncu değildi, sağ kanattaki huzursuzluğu bu katkıyı daha da azalttı. sağ bek de oynayan ismi lazım değili düşündüğümüzde de bu ciddi sorun teşkil ediyor. ha burak'ı takım savunması için yedeğe çekip olcan'ı oynatmak bu soruna ne derece çare olur, hatta etki eder mi o da tartışılır. hocanın bu diziliş problemine acil çare bulması lazım. podolski-burak-yasin-sneijder dörtlüsüyle ben işin içinden çıkamıyorum.

    hocanın ikinci yarının başında burak'ı hemen oyuna alması iyi bir gelişme ama sneijder sakatlanmasa bu müdahaleyi yapacak mıydı açıkçası şüphelerim var. nitekim carole'ü oyuna almakta çok gecikti. kanat etkinliği sıfır olan bir takıma müdahale için 75. dakikayı beklemek büyük hata. carole ve rodriguez arasında 10 dakika boyunca seçim yapamaması pahalıya mal oldu. 60'da ikisinden birini oyuna alsa yine kimse bir şey demeyecek. hoş bana göre ikisini de alması gerekiyordu ama umut illa oyuna girecek ya ona değişiklik hakkı kalmıyor bu sefer. umut girmezse olmaz. olmaz yani bu böyle.

    melo oynamaya başlayınca orta sahadaki problemimiz büyük ölçüde çözülecek. yine de geçen seneden devam eden herkesin bahsettiği hantallık problemini bu sene de geçiştirdik. şampiyonlar liginde çok sıkıntı çekicez. ama ondan daha acil konu sağ bek. hoca inat etme, kendini yakacaksın artık umrumda değil de bu sezon için takımı da yakmış olacaksın. bu inadından vazgeçmezsen kimse seni güzel anılarla hatırlamayacak.

    kendisini eleştirenlerden birisi olarak chedjou çok iyi oynadı. benim adıma maçın yıldızıdır. tek bir hatası vardı, az daha batuhan'a asist yazılacaktı. burak da fena değildi ama böyle katkı vermesi için illa yedeğe mi çekilmesi lazım? klasik türk oyuncu mantalitesi işte. genel kanının aksine selçuk'u da beğendim. son olarak nando senin canın sağolsun diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın