• 13033
    ciddi anlamda safra atmış takım. ancak umut'un da bir şekilde yollanması, takımdan ayağının kesilmesi gerek. hamza hoca'nın olcan'dan da vazgeçmesi gerekiyor. umut tercihini de bazen anlayabiliyorum, ama olcan tercihini hiç anlayamıyorum. sabri'nin yerine bir şekilde detarık'ın hazırlanması gerek. türk oyuncular geç parlar. tarık henüz genç, ondan bir şeyler olabilir. ben umudumu kesmedim. hiç değilse şuursuzca ileri çıkıp orada kalmaz.

    bunların dışında takımın yaş ortalamasının da düşmesi gerekiyor. melo artık ne kadar yeter bu takıma tek başına soru işareti? 2011-12'de ujfa'nın savunma yönetimi, elmander, emre, engin'in hücum presi sayesinde çok sert bir takım olmuştuk. şimdi bunlar yok. takımda pres yapan adam yok. hep gölge pres. o yüzden defansif orta sahaya hayvan gibi bir adam almamız gerek. ozan'ı da kaçırmamamız gerekiyordu. bunun dışında kesin olarak stoper ve sağ bek sorununun da çözülmesi gerekiyor. ben tarık'ın denenmesi yanlısıyım. bunların dışında emre, carole, jose'nin (jose hakkında hiçbir fikrim yok, sadece yaşı ve real geçmişine güveniyorum) takıma bir şekilde monte edilmesi gerek. bunlar takıma enerji ve dinamizm katan oyuncular. bence takımın hücumda değil, savunmada problemi var. top kazanamıyor. sneijder, poldi, burak, yasin, arkasında selçuk, telles varken hücumda sorun yaşanmaz zaten. ama maalesef prandelli haklı. daha agresif oynamalıyız. bu da daha genç bir hücum hattıyla olur. burak, sneijder, yasin, poldi'nin en gencinin yaşı 28. ötekiler 30 ve üstü. buraya daha genç ve savunmada daha sert bir adam (tercihen sağ açık) gerekiyordu. bu dört adamdan yalnızdan yasin'in pres gücü var. ötekilerle çıkılan her maçta takım yumuşak kalıyor. açıkçası ben podolski yerine daha sert, presçi, hücumu da kötü olmayan, 24, 25 yaşında bir sağ açığı tercih ederdim transferde. çünkü takımın oyun içi agresyona ihtiyacı var. hamit sağda oynayabiliyor, ama yetersiz. buraya engin baytar'ın ilk yılındaki gibi hatta daha presçi bir adam lazım. ya da bruma'nın oyun görüşü olanı. top taşıyabilen, dribbling yapabilen, ama pres de yapabilen bir oyuncu.

    bir de telles çok fizikli bir sol bek değil. defansın da fizik kalitesi anlamında bu yüzden sağ bekin daha fizikli olması gerekiyor. sabri'yle devam etme kararı pek anlaşılır bir karar değil.

    tüm bunlara rağmen takımın göbeği iyi olursa her şekilde iyi oynayabilecek bir takıma da sahibiz. iyi bir stoper ile chedjou, iyi bir melo-selçuk, arkasında muslera, en uçta burak hâlâ pek çok şeyi başarabilecek güçte. ama bu yıl kabuk değiştirme yılımız olmalıydı. en azından buna başlanmalıydı. ama maalesef takımda para yok. umarım transfer sezonu bitmeden bir şeyler yapılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın