• 12982
    muslera (29) *

    chedjou (30)
    balta (32)
    sabri (31)

    selçuk (30)
    melo (32)
    bilal (32)
    hamit (32)
    sneijder (31) *

    podolski (30)
    burak (30)
    umut (32)

    çok yaşlı bir takıma sahibiz. emre çolak, a.k.a genç emre bile 25'inden gün alıyor. genç semih'imiz semih kaya da aynı şekilde. bu yaşlar avrupa'da yetişmiş, olgun futbolcu yaşları. bizse hala olacak gözüyle bakıyoruz, genç diyoruz mesela. keza aydın "the bomb" yılmaz da 4 ay sonra 28 yaşını dolduracak. burada anket yapsam %70'imiz aydın yılmaz'a hala genç der. nedense genç x olarak tanıdığımız x adlı futbolcuyu hep genç kalıyor zannediyoruz. neyse konumuz bu değil.

    takım dediğim gibi çok yaşlı. genç oyunculardan sadece telles takıma oturtuldu. büyük çıkış gösteren yasin öztekin bile 28 yaşında. bilen bilir ama karşılaştırmak için söylüyorum, yıllardır adını duyduğumuz ve futbolun f'sini bilmeyenlerin bile ismine aşina olduğu lionel messi de 28 yaşında. hani önümüz açıldı ya, dünyanın her yerinden istediğin yabancı oyuncuyu alırsın artık diye düşünüyorduk ya, gittik zaten genç olan ve takıma oturmuş olan telles'e rekabet etsin diye genç futbolcu aldık. ha ona karşı değilim, ama aynı şeyin diğer mevkilere yapılması gerekiyordu. jose rodriguez demeyin şimdi kalbinizi kırarım. kaçınız inanıyor başarılı olsa bile ilk 11'de oynayacağına.

    hep 2012'deki dinamizme olan hasretimizi dile getiriyoruz ama 2012'de takımın belkemiği olan selçuk ve melo'nun mesela şu an 4 yaş daha yaşlı olduğu gerçeğini unutuyoruz. tamam, demiyorum bunları hemen kovalım takımdan ama artık yavaş yavaş yedeğe çekilmeleri gerekiyor. yerlerine genç ve dinamik isimlerin alınması gerekiyor. hele ki yabancı kuralında önün bu kadar açılmışken. keza burak ve umut için de geçerli bu durum.* bu sene yapılmadı ama önümüzdeki sene bunun yapılması elzem elzemoğlu. yoksa veteran takımı olup çıkacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın