resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 685
    yaklaşık 80 gündür başkanlık koltuğunda. genel kuruldan yetki aldı, mali olarak da istediği yetkileri 2. kez genel kuruldan aldı. florya'ya kardeşini atadı. cüneyt tanman'ı görevden aldı. döneminde 5 oyuncu transfer edildi. (2 genç oyuncu bir yıldız alman tankı 3 yabancı, 2 yerli oyuncu bilal ve cem). gidenlerden (amrabat, bruma vs) elde edilen gelirler (bonservis veya kira) yaklaşık gelenlerin maliyetine yakındır. (yani arada ufak bir fark vardır veya yoktur, bilenler mesaj atarsa yazarım)

    alınan 3 kupaya rağmen;

    a. kulübün fiili mevcut tüm gelirleri temlikli. (bkz: temlik)
    b. uefa'dan ceza alındı uefa ile anlaşma yapılıp taahhüt verildi.
    c. yıllık ödememiz gereken faiz yükü sadece 80 milyon tl. (çöp parası)

    ünal aysal'ı sevip takdir edebilirsiniz ama kulübün forma, stat ve yayın gelirlerinin temlikli olmasından da, uefa'dan aldığımız ceza ve verdiğimiz taahhütten dolayı da ayrıca yılda ödediğimiz 80 milyon tl faiz yükünden de (bir yazar dostumun mesajına göre ünal aysal geldiğinde faiz yükümüz 30 milyon tl idi) dursun başkan mesul değil. bazı yazarların iddia ettiği gibi polat başkan da değil (polat'ı da ayrıca sevmem ama polat mali olarak enkaz bıraktı diyenlere de gülüyorum).

    dursun başkan temlik, uefa taahhüdü ve yıllık 80 milyon faiz yükünü nasıl aşmalıydı veya nasıl aşmalı?`

    yeniden finansman
    bunu konunun uzmanı bir yazar açıkladı (ismini unuttum bağışlasın) finans borcumuz örneğin 800.000.000 tl. ise, bu borcun tamamı için yeni bir bankadan (mümkünse ziraat, vakıf vs kamu bankalarından) 10 yıllık veya 15 yıllık kredi alınmalı, tüm fiili borçları düşük faizle yaşamamıza imkan verecek şekilde yeniden yapılanmalı ve finansman sorunu çözülmeli. seçim, koalisyon ve belirsizlik sebebiyle şu anda en zor süreç. ancak başkan ne gerekiyorsa hızlıca yapmalı.

    yeni gelirler ve sponsorlar
    ön forma reklam sponsoru, yeni projeler vs ile çözülmeli. ünal aysal da geçen yıl bulamadı. bir banka ile anlaşılıp (örneğin ziraat, vakıf, akbank vs) hem kredi hem forma sponsorluğu yapılabilse harika olur. yönetim özgörkey, sabancı, kıraç dahil tüm gs'lı iş adamları ve aileleri ile görüşmeli. bu işi hemen en geç 2 haftaya çözmeli.

    yeni projeler
    daha önce de yazıldı.
    yeni bir stat a.ş. kurulsun.
    devletten stadı bu şirket satın alsın. şirket hisseleri 50.000 taraftara 5.000 usd'ye satılsın bu bedel 36 ay veya 60 ay kredi kartı ile ödensin.
    bu bedeli tamamen ödeyenler kulübe üye yapılsın. (tüzük değişikliği ile mümkün).
    hem yeni bir teminat için değerli ve büyük bir gayrimenkulümüz olur, btym davaları düşer, çatıdan kurtuluz, kulüp halka açılır, stadı 100'e alsak 150 milyon usd nakit kasada olur. bu bedel ile borcun yarısı ve faiz yükünün yarısı biter. 50.000 taraftardan ayrıca 300 tl yıllık aidat üzerinden yılda 15.000.000 tl ek gelirimiz olur.

    conquistador de europa isimli yazarın projesi harika. (bkz: çılgın galatasaray adası projesi)
    ülkemiz halen çözemediği barış sürecinden geçmekte. devasa bir barış anıtı yapılabilir. bu anıt büyük ve hayırlı bir barışa vesile olabileceği gibi para da basacaktır.

    dikkatle takip edilmeli. henüz yolun başında. uefa sopası sırtında. çok ama çok daha büyük düşünmeli. başaramayacak ise vaktimizi çalmamalı. önümüzdeki 30 gün çok kritik.

    edit; yazıda ismi geçen yazar onurhan from curve sud olup mali konularda uzmandır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın