• 12929
    yaklaşık 4 sene evvel, yıllardır süregelen sağ bek problemi için önce atletico madrid ve çek cumhuriyeti milli takımının kaptanı ujfaluji'yi, sonra da arsenal'in sağ beki emmanuel eboue'yi transfer etmiş takım. 2011-2012 sezonunun başlarında sağ bekte oynatılan ujfaluji'den verim alınamayınca yine orta sahanın sağında veya solunda oynatılarak verim alınamayan eboue, orijinal mevkisine çekilerek yaklaşık 3 sene sürecek efsane bir performans sergilemişti. bu adam, yıllar boyu o bölgede denenen cihan haspolatlı, ali turan, sabri sarıoğlu gibi kazmalardan sonra galatasaray taraftarında adeta bir orgazm etkisi yaratmış ve sağ bek demenin ne demek olduğunu, ümit davala ve capone'den sonra bir kere daha hatırlatmıştı.

    gelin görün ki aradan geçen bu 4 senenin ardından, 4 sene evvel yetersiz olduğu için müzmin yedek olmuş sabri sarıoğlu beyefendi, eboue'nin önce kadro dışı bırakılması sonra da sözleşmesinin bitip takımdan ayrılmasıyla tekrar galatasaray futbol takımı'nın as sağ beki olmuştur. geçen bu 4 senede ileri düzey avrupa takımlarının hız, güç, koordinasyon gibi parametreleri yukarı doğru ivmelenirken bu arkadaşın aynı verileri aynı oranda düşmüştür fakat ne gariptir ki bu adam galatasaray gibi şampiyonlar ligi oynayan bir takımın tekrar as sağ beki olabilmiştir.

    peki bunun mantıklı bir açıklaması var mıdır? eğer varsa cevabı, sayın hamza hamzaoğlu ve dursun aydın özbek'ten en kısa süre içinde beklemekteyiz efendim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın