resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 3300
    kendisiyle ilgili çok basit ve bence güzel bir tespit yapmıştım ekşide.

    bu adam ilk maçında yetenekli olduğunu gösterdi. real savunmasını ipe dizdiği video hala nette mevcut. bana sakın 5 gol olmuştu, real maçı bırakmıştı ya da ikinci lig takımına karşı 5 kişiyi geçmek kolay gibi saçma bir şey söylemeyin. o sırada sahada olan diğer futbolcular 1 kişiyi bile geçemiyordu çünkü.

    o tespitim şuydu; bruma finali yapamıyor doğru ama biz adama doğru futbolu öğreteceğiz diye adamın yeteneklerini kullanmasına engel oluyoruz. geldiğinde sadece finali yapamayan bruma şu an başlangıcı da yapamıyor çünkü muhtemelen ona takım oyunu oyna, pas oyununa katıl filan deniyor.

    gelen haberlere bakıyoruz, sociedad' da topla en çok oynayan oyuncu o, çünkü bunu yapabiliyor, adam topla oynayabiliyor. topsuz yapacağı müthiş bir koşuyla etkili olan bir adam olmasını istedik biz ondan, oysaki adam topla koşarken etkiliydi. iyi yaptığı şeylerin yanına eksiklerini giderecek şeyler koymamız gerekirken ve iyi yaptığı şeyleri hem onun hem bizim için daha faydalı olacak bir şekle uyarlamamız gerekirken, biz, iyi yaptığı şeyleri yanlış bulup değiştirmesini istedik. topu alıp 2 kişinin arasına dalan ve birinde topu kaybedip birinde başarılı olan bruma, topu alıp yandakine veren adama döndü. drogba da dahil olamk üzere 18 yaşındaki bir adamın topla çok oynamasına çok çalım atmasına kızıyordu çünkü sahadaki abileri.

    bir hikaye anlatılır. arda' ya paf takıdma topa az oyna demişler, arda da topla az oynarsam ben olamam ki demiş. bir takımda bruma varsa ve o takımın bir maçta rakibin kanadını zorlaması gerekiyorsa topu bruma' ya verirsin ve al bildiği oyna dersin, sen de arkasını kollarsın. yine bir arda hikayesi, arda' nın kendi ağzından; ''gökhan töre çok yetenekli, ben milli maçta bazen topu veriyorum, al birebir oyna diyorum.'' bruma' ya bir kişi topu verip birebir oyna dedi mi bu zamana kadar maçlarda? finali yapamıyor dediğiniz bu adamın sorunu finali yapamamak değil, yapmak istememesiydi. bencildi, geçip kendi gol atmak istiyordu, ama özgür bırakıldığında, kafası rahat olduğunda spontane bir pozisyon yaratıp final pasını çok iyi verdiği anlar vardı. açın youtube videolarını izleyin, asistlik paslarını göreceksiniz. gol olmaması o pasın değerini düşürmez.

    bunları gitti diye demiyorum. ekşide benzer şeyleri 1 2 defa yazdım en çok eleştirildiği dönemlerde üstelik. umarım aynı hatayı sinan' da yapmayız. sinan 15 dakikalık inter maçında bile yeteneklerini gösterdi. şimdi umarım bu adama top sürme, pas ver demeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın