resim
Ozan Tufan
Takım:Trabzonspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 266
    melo'nun gittiği, hamit'in olmadığı bir ortamda, yabancı ön libero gerektiğine inanmakla birlikte uzun vadeli planlar açısından kendisini 1-2 soru işaretine rağmen çok istediğim adam.

    yukarıda yazdığım senaryoda an itibariyle orta saha göbeğinde forma giyebilecek oyuncularımız (teorik olarak) bilal (32), selçuk (30), yekta (30), emre (25), jose (21). kendi futbol inancıma göre emre çolak orta saha göbeği için fazla ofansif ve kırılgan olduğundan burada oynayabilmesi için kendisinin de fizik açığını kapayacal bir adam lazım. dolayısıyla kendisini net olarak buraya değil ama bir çok farklı pozisyonda oynayabildiği için joker adam olarak kadroya yazıyorum. yekta bizim takımda top oynayacak adam değil dolayısıyla kendisini dikkate almıyorum. bana geriye kalıyor selçuk, bilal ve jose. dolayısıyla yabancı transferi yapılır mı, yapılmaz mı bilemem ama en azından buraya bir isim daha yazmak gerekiyor bütün sezon için.

    bu çerçevede, bugün çıkan ve paylaşıla haber çerçevesinde kendisi hakkındaki pros/cons listemi paylaşmak istiyorum.

    (+)

    1) sevip sevmemek, türk diye burun kıvırmak bir yana kendisi an itibariyle 20 yaşındadır ve kadromuzdaki mc pozisyonunda oynayan adamların hepsinden daha defansif özelliklere sahiptir.

    2)diğer arkadaşların da belirttiği gibi eğer bursa haberde geçen takas teklifini kabul etti ise bu her şeyden evvel yıllık 2.8+0.75+1.1 olmak üzere toplamda 4.65 milyon euro ödeyip hiçbir verim alamadığımız adamların getirdiği mali yükten kurtulmak demektir. kendisine 1 m euro verilse bile hem gereksiz kadro şişkinliğinden kurtulmuş, hem de yıllık giderimizden 3.5 milyon eurodan fazla (ki maç başları ile birlikte 4 diyebiliriz) tasarruf etmiş oluruz. başka bir açıdan bakarsak anılan transfer gerçekleşirse ozanın bonservisi için verilecek nakit para ile birlikte maaşı bizim zaten yıllık ödeme taahhüdümüz olduğundan bu 3 milyon euro daha ilk senede kendisini kompanse etmiş olacak.

    3)kendisi 20 yaşında ve türk. evet yabancı sınırı kalktı ancak bu 25 kişilik kadronda 25 yabancı olabilir anlamına gelmiyor. dolayısıyla kadronda bulunan her türk oyuncunun sana yapacağı katkı önemli. 3 işe yaramaz türk yerine bir tane umut vadeden genç türk almak muazzam mantıklı bir hamle. öte yandan ozan avrupa kulüpleri tarafından istenen de bir adam. önüne kendisinden bir şeyler öğrenebileceği iyi bir ön libero alıp geliştirirsen 2-3 sene içerisinde zaten 6 milyon euro gibi piyasası olan bu adamı 10'lu rakamlara satabilme ihtimalin var.

    (-)

    1)bursaspordan yıllık 150 bin tl alıyor sanırım. bu, ortalama üstü bir işi olan 30 yaşındaki bir adamın dahi yıllık kazanabileceği bir miktar. öte yandan geçen yaptığı açıklamada "futbolcu babası çalışmaz" gibi saçma şeyler söyledi. bunlar ışığında kendisine 1 trilyon gibi bir rakam ödemmesi halinde istanbulda dağılma ihtimali var. yine kendisinde lobici türk profili seziyorum, "3 milyon euro alıuor yabancı koşsun amk" diyebilecek bir adam gibi. neden derseniz rasyonel bir cevabım yok, tamamen hissettiğim bu. kendisinin trabzon lobisine yanaşarak papazlanabileceği korkum var.

    2)kendisinin bursaspor'dan gelecek olması. havasından mıdır suyundan mıdır bilmiyorum ama dün baya bir düşündüm bursaspordan x takıma gidip başarılı olabilen bir tane adam hatırlayamadım. sinan kaloğlu, volkan şen, sercan yıldırım gibi adamların hiçbiri alınırken kendilerinden beklenenin %50'sini bile veremedi. eğer veren varsa yeşillendirebilir ki ben de bu maddeyi düşünürüm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın