• 12813
    2015 2016 için bir kadro yapma isteği doğdu içime. bir işle uğraşmam gerekiyor ama ona başlamadan küçük bir fantazi yapmak istedim. bir eleştiri yazısı yazacaktım ama 1 hafta bekleyip ağustos'ta yazmak sanıyorum daha mantıklı. olabilidğince gerçeğe yakın ve olası bir kadro kurmaya çalışacağım. zaten bazı şeyler görünüyor hem hızlı olur, hem kolay olur, hem de tartışmak isteyen arkadaşlarla güzel fikirler ortaya atabiliriz. yazının sonunda tartışmak isteyen olursa beklerim mesaj kutuma. madem fm oynayamıyorum bari böyle bir şekilde keyifleneyim. hadi bakalım...

    kadro taslak:

    muslera
    eray
    30 yaş üstü doymuş kaleci

    sabri
    ?

    semih
    hakan
    ceju
    koray
    ?

    alex
    carole

    selçuk
    melo
    jem
    ozan
    bilal
    emre
    sneijder
    hamit

    podolski
    yasin
    sinan
    transfer

    burak
    transfer
    transfer (belki)
    umut

    şimdi şöyle bir taslak çıkardım. 28 kişi oldu. olcan'ı eklemedim çünkü geçen seneyi şöyle bir gözümden geçirdiğimde ikinci yarıda topu özellikle kanat elemanlarıyla getirdiğimizi hatırlıyorum. bu yüzden bence daha farklı bir kanat lazım olcan yerine. onunla beraber 29 oyuncu oldu. yani bu taslak üzerinden 4 kişi silmem lazım. zira devre arası transfer yapmam gerekirse sıkıntıya düşmek istemem. mevki mevki bakalım.

    kalede 3 isim olmalı bence. o yüzden buraya dokunmayacağım.

    beklere bakalım. 4 ismimiz olacak. ben tarık'tan yana değilim. belki çok zora düşersek sağ bekten kesebiliriz ve hamit ve ya koray'ı itiyaç dahilinde o tarafa kaydırabiliriz. ama benim idealim değil açıkçası.

    stoperlerde ise 5 stoper olması taraftarıyım. ama sanırım buradan eksilteceğim ne yazık ki. ama burada giden iyi bir teklif karşılığında ceju ve ya semih olur. teklif olmazsa eğre koray gider. (ki kiralanmalı bence. adamda iş var ama pratiğe dökemiyor. kloop kendisinin temposu artsın diye sağ bekte oynamasını istemişti.)

    orta saha dananın zırt dediği yer. bence jem ve bilal transferleri kendi içinde mantıklı. özellikle dzemali ve yekta gönderilebilirse çok keskin bir şekilde daha ucuza sert ve teknik bir şekilde yerleri dolmuş olacak. ama çok adam var burada. ve hangisini göndereceğini şaşırıyorsun. ozan tufan'ı buradan silmek istemiyorum. sonda yapacağım 11'de lazım bana. ve hani deniyor ya melo gittikten sonra ne yapacağız, bence orada duruyor cevap. defansı bilen, dinamik, rakiple boğuşarak top kazanan ve hücum konusunda yeterliliği olan, gelişen bir oyuncu. burada kesilebilecek 2 oyuncu görünüyor. hamit çok fazla kazanan bir oyuncu. sakatlık problemleri var. çıkacağı maç sayısı belli. çok akıllı ve bence kullanılabilir benim çok saygı duyduğum bir oyuncu ama işte iki ucu bıçak değneğin. emre'de bence bu takımda şans bulamaz. çünkü alanlalar daraldıkça oynayabilen bir oyuncu. bu yüzden kanatlarda çok kopukluklar yaşadığına inanıyorum. geçen sene galiba akhisar deplasmanıydı emre sağda, yasin solda oynadı. ve ortasahamız bir ara felaket derecede düştü. çünkü alanlar açıldı. biz geçen sene 3 tane belirgin üçgeni çok kullandık. melo geride, senijder sol ileride selçuk sağ ortalarında duracak şekilde bir üçgen yaptılar. aynı zamanda snijeder sol kanat ve bek ile, selçuk da sağ kanat ve bek ile bir üçgen yaptı. bu konumda melo'nun görevlerinden biri sol kanattaki boşluğu doldurmak. zira bruma çok enerjik ve hızlı olduğundan aynı zamanda sneijder'e göre biraz daha arkada olan bir selçuk olduğundan sol kanat sağ kanada göre daha elzemdi. o maçta emre sağda oynadığından selçuk'da melo gibi sağ tarafı kapatmak zorunda kaldı. alanlar açıldı ve ortada bir snejder kaldı. ben bunu niye anlattım. bence emre'nin oynayabileceği tek bir yer var. o da sneijder'in bölgesi (bir iki maç hariç selçuk'un bölgesi bile değil) ve bu kadar dar bir taktik değişkenliği olan bir oyuncu silinebilir. ama silemiyorsun... neden? çünkü adam yetenekli. belli ortamı yaratırsan adama sana elindekini verebiliyor ve hırslıda.

    gelelim kanatlara. sanıyorum burada 4 adamdan az koymamak lazım. ama belki buradan da birini kesebilirim. sebebi de kadro içinden çok ideal olmasada bir alternatif çıkartılabileceği.

    forvet'e gelirsek benimi inancım 4 tane forvet oyuncusu olması gerektiği. ilk ikisi hem beraber oynayabilecek hem de birbirini zorlayabilecek isimler olmalı bana göre. 3. santrafor ise biraz daha geride kalsa dahi bu öndeki ikiliyi zorlayabilecek bir emniyet sübabı ve 4. forvet ise farklı bir özelliği ile öne çıkan oyuncu. yani 4. forvet ister 40lık drogba, ister umut, ister webo fark etmez. ama diğer santraforlarınız sıkıntılı ise bu adamlar çok hakaret yiyebilir. şartlar altında üzülerekten 3 santrafor olacak.

    gerçekten acil bir işim var. oyuncu arayamayacağım. o yüzden ben transfer istediğim yerlere tiplerini yazayım siz anlayın.

    kadro :

    muslera
    eray
    30 yaş üstü doymuş kaleci

    sabri
    x (boylu fizikli defans bilen sağ bek, boylu olmasa da yere sağlam basmalı)

    semih
    hakan
    ceju
    koray
    y (bu adamın bana göre boylu olması şart. ama atletik olmalı. ayağı çok önemli değil yanına pas atabilsin yeter. mümkünse akıllı olmalı)

    alex
    carole

    selçuk
    melo / hamit / emre biri gitmeli
    jem
    ozan
    bilal
    sneijder

    podolski
    yasin
    sinan
    z (şu an aradığımız özellikler bence iyi ama ben iki şey daha eklemek istiyorum. aç ,yasin gibi, ve çift kanatda oynayabilen...)

    burak
    t ( 25-26 yaşlarında aç, sırtı dönük oynama alt yapısı olan, kalitesi hakkında bir yorum yapamayacağım o yüzden 11'e yazıyorum ama burakla yarışabilecek biri olmalı. üst ve alt sınır olarak ki 2 tane kaliteli forvetimiz olsun.)
    umut

    25 hedefindeydik ama 26 oldu. yapacak bir şey yok.
    buradaki 11 podolski sağ kanada devşirilebilirse gerçerli yoksa sol kanat ile yer değiştirir.

    ---------------muslera---------------
    x-------semih---------y---------alex
    ---------selçuk-----ozan------------
    podolski-------sneijder--------yasin
    ------------------t-------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın