• 12804
    bazı yazarlarımızın ilk üçe zor gireceğini iddia ettiği takım. komik gerçekten. galatasaray'ın kadrosu türkiye ligi için gayet iyi. kimse beğenmiyor, ama takım çok mantıklı transferler yaptı. mevki mevki bakacak olursak:

    yedek kalecimiz yok maalesef. bu herkesin malumu.

    stoperlerimiz ched, semih, balta. ızbandut gibi, yarma gibi bir stoper lazım. omuzu koyunca rakibini deviren bir adam... olgun, lider. ama ched, semih ikilisi de fena değil. ched'in zaman zaman konsantrasyon sorunları yaşamasına rağmen. ama bu ikilinin ciddi problemi de yan toplar. kafa vuramıyor bu adamlar. ched koşarak gelince rahat vurabiliyor, ama hava topuna koşamazsa problem. ayrıca bu iki oyuncu da hamleli adamlar. yay üzerinden şuta çok izin vermezler. geçen yıl volkan sürekli jeneriklik goller yerken muslera bu konuda hiç zorlanmadı bile. çünkü tandem şut çektirmiyor. balta'ysa görev adamı. her türlü sıkışma durumunda başvurulabilir, ancak maalesef biraz ağır ve bazen yumuşak kalabiliyor balta. ama stoperdeki en zeki adam o.

    bekler: sağ bek mevkisi her türlü göksel varlığa emanet. allah'a, meleklere, neye inanıyorsanız artık. buraya hakan balta'nın biraz genci gibi bir adam gerek. defansif bir bek. uzun boylu, hava toplarında kötü olmayan. ayağı fena olmayan. defansif hamlelerde kullanılabilecek bir deplasman beki. maalesef galatasaray buraya çok saçma yatırımlar yaptı. tarık, salih, veysel... yine sabri'ye kaldık ama. ne saçma. sol bek için söze gerek yok. gayet yeterli.

    orta saha: melo bence bu yıl ekstra motivasyonla oynayacak. her yıl daha da temposuzlaşıp ağırlaşıyor melo, ama çok iyi bir profesyonel. takımı, tribünleri uyandırıyor. her zaman oynadığından daha fazlası. ama alternatif üretmemiz şart. cem böyle bir adam olabilir, ama ağır sakatlıklar geçirdi. tamamen soru işareti. hiç izlemedim.

    melo'nun yanında oynayacak adam konusundaysa galatasaray ligin en şanslı takımı. buradaki adam takımın beynidir. organize eder. bence fenerbahçe'yi en çok zorlayacak konu bu bölgesinin boş olması. köprü oyuncuları yok. galatasaray'daysa burada ciddi bir zenginlik var. selçuk burada alternatifsizdi. çünkü emre de, hamit de böyle bir oyuncu değil. yekta tamamen vasıfsız. boş bir adam. ama şimdi bilal de geldi. bence çok değerli bir transfer. geçen yıl selçuk formsuzken, hamit de yokken yerine adam bulunamıyordu. şimdi rotasyona girebilir. hatta hamit de gerekirse burada oynayabilir. futboldaki en önemli mevki burası. buraya hakimsen sahaya hakim oluyorsun. galatasaray buraya hakim olabilir, ama yine sertlik sorunumuz var. melo eskisi gibi değil. hücumdan yeterli savunma desteği gelirse merkez orta sahamız ciddi fark yaratır. tabii cem'in yedeklik performansı da önemli. melo da geçen yıl alternatifsizdi. şimdi yedeği var.

    hücum: am, wf olarak: sağ kanadımız boş. bence o bölgeye aatıf alınabilirdi, çok da iyi olurdu. kapalı savunmalara karşı da oynayabilen, savunmaya yardım eden bir takım oyuncusu aatıf. çok yönlü bir oyuncu. rotasyonda, 11'de her türlü kullanabilirdik. hem yasin'in önü kesilmezdi, hem de kaliteli bir transferimiz olurdu. burada yasin idare etmeye çalışacak. sağ kanat oynadığı maçlarda skora katkısı oldu, ama soldaki gibi oyun içi etkinliği sağlayamadı bence yasin.

    burak'ın arkasında sneijder oynayacak. söze gerek yok. ligin en iyisi. elimizdeki en önemli yıldız. zaten takım da onun etrafına yapılıyor. o elimizdeyken ne ibra isterim, ne başka biri... takım onun etrafına kurulmalı, ki öyle de oluyor.

    sol kanadımız zengin. yasin de oynar, podolski de. yasin oynarsa takım savunmasına yardım da eder. bence fenerbahçe'ye karşı önemli avantajlarımızdan biri de bu olacak. fenerbahçe çok yumuşak bir takım kurdu.

    striker / forvet: kimse beğenmiyor ama bence hakan şükür'den sonra formamızı giyen en önemli striker var elimizde: burak yılmaz. hızlı, atletik, son vuruşları jardel'den sonra en iyisi. deparı var. yıldırıcı bir oyuncu. ben şahsen stoper olsam burak gibi bir adamı kesinlikle istemezdim. ama burak hava toplarında zayıf. umut'u hiç beğenmiyorum. ne top tutabiliyor, ne hava toplarına hakim, ne son vuruşları iyi. ama sözleşmesi var işte. tutmak zorundasın. iyi bir üçüncü alternatif olabilir. buraya transfer lazım. hava toplarına hakim biri. duran toplarda gol atabilecek biri. burak sakatlanmadığı sürece bence problem yok, ama geçen yıl dandik saha yüzünden adamı yarım sezon kaybettik. bu yüzden idare edecek biri lazım.

    sözün kısası taraftarın sandığının aksine bence gayet değerli bir kadromuz var. sağ bek, sağ açık ve yedek forvet lazım. geçen yıl takımın rotasyon gücü zayıftı. şimdi cem, carole ve bilal'le bu sorun da aşılmış gibi. ama bir stoper de lazım. bir de yedek kaleci. yani öyle aşırı büyük açıklarımız yok. ben geçen yıldan daha dengeli bir takım bekliyorum. poldi, şıno form tuttukça da daha da yükseleceğiz.

    mevkisinde ligin en iyisi diyebileceğimiz dört oyuncumuz var: muslera, sneijder, selçuk, düşmesine rağmen topal'la birlikte melo. (mbia lige adale sakatlığıyla başladı. kötü bir başlangıç bence) rvp'nin performansına bağlı olarak burak da buraya girebilir. semih'i de ilk ikiye yazarsın. podolski'yi de. ve bu fenerbahçe'nin aksine oturmuş bir kadro. boru değil. o yüzden taraftarın ve takımın yıldız transferi baskısı altında ezilmemesi gerek. ama takımın sertlik sorunu var bence. agresif olamıyor gerektiğinde. sertliğe cevap veremiyor (melo dışında). bu da takımın olumsuz yanlarından.

    şampiyonlar ligi'ni konuşmak içinse kurayı beklemek gerek. ilk iki torbadan bayern'le real gelirse zaten konuşacak çok bir şey yok. ama geçen yılki hezimet olmayacaktır. çünkü sezon içinde de hamza hoca geldikten sonra yavaş yavaş daha dengeli bir takım olmaya başlamıştık. şimdi hamza hoca'yla geçirilecek bir kampın çok değerli olacağını düşünüyorum. geçen yılki gibi ezilmeyeceğiz bence, ama tur atlama ihtimalleri için kurayı görmek gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın