• 175
    bildiğim kadarıyla üretici firmalar dünyanın hemen her yerinde palete 12-18 ay arasında alıyor formaları. yani biz geçen sene sahada top koştururken bu formalar üretiliyordu. bu durum mantıklı zira nike, adidas gibi takımların sponsor olduğu takım sayısına bakarsanız bu mantıklı bir uygulama. hatta formalar o kadar net hazırlanmış oluyor ki sponsor değiştirmeyen bazı takımlar (chelsea, bayern, liverpool gibi) sezonun son maçına yeni sezon formaları ile çıkıyor. resim de koyayım tam olsun http://i2.liverpoolecho.co.uk/...1227b/JS63723977.jpg .

    yeni forma üzerinden yeni yönetimi eleştirmek yanlış. ben de yeni yönetimin eleştirilebileceği çok nokta olduğunun farkındayım ancak ne formanın tasarımı, ne de yıldızın pozisyonu ile ilgili olarak ne bu yönetimin, ne de duygun yarsuvat yönetiminin bir tasarrufunun olma ihtimali yok. bu forma planı ve yıldızların konumu tamamen ünal aysal yönetiminin tasarrufudur. ayrıca 4. yıldızlı geçen sezon formalarında yıldızın bulunduğu yer ile yeni formalarda bulunacağı yer aynıdır; kötü durmuyor. ben de isterdim yanda olsun ancak kulübümü "sırf bu yüzden galatasaray forması almayafacağım" diyemeyecek kadar çok seviyorum.

    "ben bu yönetime para kazandırmak istemiyorum" bahanesi ile forma almayacaksanız ne olur almayın zaten. forma alınca geliri kulübe geliyor. her bir formadan, t-shirt'ten vb. kulüp para kazanıyor. o yüzden hiç giymediğim 15 tane falan galatasaray formam var evde. sırf kulüp para kazansın diye her sezon çıkan formaların tamamını alan adamların sayısı "yönetime para kazandırmayacağım" inadıyla galatasaray forması almayan adamdan daha fazla.

    lansman yapılmamasının sebebini ise şöyle düşünüyorum kendimce:

    a) geçen sene çalıştığımız sponsor ile devam edip etmeyeceğimiz belli değil. sponsor açısından olaya bakarsak geçen sezonki sponsorluk ciddi anlamda bir hayal kırıklığı oldu. zira sarı kırmızı saçma çubuklu formayı almayacağımı beyan etmiş olmama rağmen diğer 2 formayı arayıp tarayarak sponsorsuz olarak almayı tercih ettim. etrafımda gördüğüm çoğu insan da gs store yerine sezon başında stoklarına sponsorsuz formalar düşen nike store lardan aldı formayı. ben de pazarlık yapan sponsor olsam derim ki sponsorsuz forma çıkartma. "sen galatasaray'sın sponsorun ağzına mı bakıyorsun" diyecekler olabilir, saçma saçma düşünmeyin. adam bana senede bilmem kaç milyon euro havadan para verecekse ve formaları sponsorsuz çıkartmamamı rica ederse ben de yönetici olsam bu isteği kırmam. zira sneijder'in geldiği sene 450.000 forma sattım. senede 5 milyon forma satsam "senden gelecek paradan çok formadan para geliyor" atarını yaparım ama mevcut şartlarda realist olmak lazım.

    b) geçen sene sponsorsuz gelen formaların üzerine sponsor logosu ne şekilde basıldı bilemiyorum. belki de kulüp formaları geri gönderip logo bastırıp maliyet arttırmak istemiyordur. bunu da anlayışla karşılarım. kaldı ki yine tahmin ediyorum takımın yurtdışı kamplarında tırlar var, elde kalan geçmiş sezon formalarını eriterek yeni bir başlangıç yapmak da istiyor olabilirler.

    son olarak nike t-shirt tasarımı paylaşmış bir arkadaş. tasarımlar şahane gerçekten. her biri bırak t-shirt'ü forma olacak kalitede. ancak nike markası işin içine girince durum değişiyor. biz daha forma satamıyoruz, 100 liraya bu t-shirtleri alacak adam sayısı çok daha az. eminim ki taraftarımız galatasaray kazansın diye store'lara alışveriş yapmak üzere gitme kültürüne sahip olduğu gün bu ve bunun gibi kaliteli tasarımlar da satışa sunulacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın