• 2156
    tek maç oynamadan şampiyon ilan edilen takım. futbol tarihi böylelerinin hezimetleriyle dolu.

    --- alıntı ---

    arslan bey ordusu ile birlikte yeni kaleler zapt eden, türk yurdunun gelişmesini sağlayan yeni topraklar kazandıran bir beydir. yine ordusu ile birlikte yeni topraklar kazanırken onun savaş becerisini ve ordusunun gücünü ve büyüklüğünü gören düşman ordular onunla karşılaşmak istememektedirler. arslan bey borsem dağları içindeki dregley kalesi'ne gelir ve kaleyi ele geçirmek için askerleri ile birlikte kuşanır. arslan bey bu kaleyi bir kurşun bile atmadan ve kimseyi öldürmeden ele geçirmek istemektedir ve planını herkesten bir sır gibi saklamaktadır.arslan bey ve ordusu kaleyi kuşatmak için kale önüne geldiklerinde tercüman aracılığıyla kaledekilere teslim olmalarını ve buraya elli manda ile getirdiği büyük bir topun olduğunu, iki güllesiyle kaleyi tuz buz edeceğini söyler.

    kuşatma başlar. arslan bey kaledekilerin teslim olmasını ister. "şartım falan yok. biz teslim olanın canına kıymayız. elli manda ile buraya getirdiğim bu topun iki güllesiyle binlerce şalgo kuvvetinde olan istanbul kaleleri tuzla buz oldu. işte istanbul'u alan bu top. ne kaleniz kalacak, ne kendiniz. acıyorum size."

    şalgo kalesi teslim olur. kalenin kumandanını topu görüp incelemeye çağırır arslan bey. gelir görürler ki ortada top falan yok. siyaha boyanmış büyük bir kütük parçası vardır sadece. kumandan "bu mertlik değil." der. arslan bey "bir kere bile patlamamış toptan korkup teslim olmak mı mertliktir?" diye cevap verir.

    --- alıntı --- * *
App Store'dan indirin Google Play'den alın