• 2153
    hani bu ara galatasaray yetkililerinin populer bir söylevi var:

    çok transfer başarı getirmez, önemli olan takım olmaktır diye.

    aynen katılıyorum. önemli olan takım olmaktır ve çok transfer başarı getirmez. ama başarısızlık da getirmez. aradaki farkı transferlerinizin doğru olup olmadığı belirler. en net örneği de 2. fatih terim dönemi ile 3. fatih terim dönemi kıyaslamasıdır. ikisinde de çok transfer yapıldı. ancak bir tanesinde ne kadar çöp futbolcu varsa toplandı. diğerinde ujfalusi, eboue, elmander, necati, selçuk, riera, melo gibi her biri takıma katkı yapacak ve birbiriyle uyumlu, bir bütün oluşturabilecek futbolcular transfer edildi. bu futbolcular da son zamanların en iyi galatasarayını izletti taraftara. 4 senedir aynı kadronun ekmeğini yiyoruz.

    işte bu sezonun fenerbahçe'si 3 fatih terim dönemini temsil ediyor.
    ellerinde müthiş yetenekli ve birbiriyle uyumlu bir kadro var. hele bu ekibe obi mikel gibi orta sahayı domine edip rakibi bezdirecek bir adam alırlarsa belki de türk futbol tarihinin ikinci en iyi kadrosunu kuracaklar. o da ikinci bir hagi bulmanın imkansızlığından... ancak kalite her zaman başarıyı getirir. çok transfer safsatasını geçiniz. bu kadronun birbirine uyum sağlaması ve takım olması maksimum 4-5 hafta. ondan sonra ligde karşılarına çıkacak her rakibi inletirler. avrupa'da da başarılı olmaları kuvvele muhtemel. ayrıca önümüzdeki 4-5 senenin de iskeletini kurdular. bundan sonraki sezonlarda gençlere ya da fırsat transferlerine yönelebilirler.

    adamların defanslarının ortası kale gibi. bekleri türkiye standartlarının çok üzerinde ve hücuma katkıları mükemmel.
    fernandao, nani, van persie, sow ve hatta stoch her defansın ilacı olabilecek özellikleri taşıyorlar. skorer özellikleri ile maçın kaderini etkileme potansiyelleri çok yüksek.

    orta sahalarında mehmet topal ve meireless'in performanslarını biliyorum. bu takımın kalitesini yansıtmasalar da galatasaray orta sahasına kıyasla çok daha dinamik ve sertler.

    sezon başlamadan kimseyi şampiyon ilan etmek istemem. ama şunu biliyorum. bilal ile, jem karacan ile, sabri ile, hakan balta ile, dany ile bu fenerbahçe'ye üstünlük kuramayız. rekabet edebilmemiz için en az 3-4 tane kaliteli adam almamız şart. yıldız diye tutturmuyorum. 2. bir fernandao bulalım mesela. ya da gözden düşmüş yeni bir keita bulalım. beşiktaş gitti beck'i aldı. sezonun sağ bek performansını izleriz o adamdan. yıllık ücreti 1,2 milyon eu. elimizde sneijder, muslera, podolski gibi en az fenerbahçe'nin yeni yıldızları kadar değerli yıldızlarımız var. fakat geri kalan kadromuzun kalitesi fenerbahçe'nin çok altında. bir takım bütünlüğü sağlamıyor ve birbirlerini tamamlamıyorlar.

    transfer komitesi ve hamza hoca fernandao ile van persie aynı takımda nasıl oynayacak diye saçmalamayı geçsin lütfen. onun yerine galatasaray'ı nasıl güçlendireceklerini düşünsünler. yoksa biz değil ama onlar sezon başlamadan fenerbahçe'yi şampiyon yapacaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın