• 12730
    genel olarak anlayışlı bir taraftara sahip olunmasına rağmen, kadro planlaması hatalı olan takım.

    yabancı sınırı kalkmış. dolayısıyla sen 14 tane yabancı kadrona katabiliyorsun. illa katmak zorunda mısın? değilsin. bunu cebe koyalım. bununla birlikte 25-28 kişi arası ideal olarak sayılabilecek kadro yapısında 11-14 tane türk futbolcuya ihtiyacın var.

    bu bağlamda yapılması gereken eylem, 3 yıl içerisinde yaşlanan türkleri genç türkler ile değiştirmek, bu sırada da nokta atışı ve türk futbolcusuna antrenman ve saha içinde örnek olabilecek yabancılar almaktır. (örn. hagi-emre). para da yok. 2-3 senelik periyotta ne yapılmalı.

    mevcut kadroda yer alan ve2015-16 sezonu başlamadan gönderilmesi gereken adamlara ödenen toplam para (futtürk'te yazan rakamlara göre / euro 3 tl olarak) yekta (1.1 m euro) , olcan (1.7 m euro), umut bulut (1.85 m euro), dany (1.2 m euro), sercan (700 b euro) , dzemaili (2.1 m euro), furkan (750 b euro), ontivero (450 b euro), umut gündoğan (400 b euro) yaklaşık olarak (futtürk'te yazan rakamlara göre / euro 3 tl olarak alınarak) yıllık 10.2 milyon euro.

    kale: muslera var. eray henüz top kurtaramadığından 2. kaleci konumuna alperen'i çıkartıp, eray'ı a2'ye gönderebilirsin. bu sırada 23 yaşın altında bir türk kaleci bulabilirsen alırsın, bulamazsan almazsın. burada dikkat edilecek tek husus, gelecek kaleciye muslera'nın yedeği olarak geleceğini söylediğin için max. 350-400 bin euro vermen lazım. (eray 1 milyon tl, yaklaşık 300 bin euro alıyor. ekonomik olarak farklı gözükmeyebilir ama eray kaleci değil)

    sol bek: burada telles ve carole var. ikisi de genç sayılır. bu bölge için transferi telles satılmazsa unut. en gelecek vaadeden bölgemiz.

    stoper: semih (24), koray (20), hakan balta (32), chedjou (30). semih ve koray gelecekte iyi şeyler beklediğim adamlar. hakan balta rotasyon oyuncusu, chedjou maçın önemine göre oynayacak. transfere gerek yok; hakan bırakıyorum dediğinde kaliteli bir yabancı alarak devam edilebilir. buraya da 2 sene içerisinde hakan/genç türk veya iyi yabancı stoper takviyesi. hep söylediğim gibi eğer chedjou gönderilebiliyorsa ve yerine chedjou'dan 2-3 tık iyi bir adam alınabiliyorsa chedjou da gönderilebilir. aciliyeti yok.

    sağ bek: tarık el mahkum kalıyor. 24 yaşında. önüne ligi domine etmese de, savuma özelliği olan bir sağ bek lazım. benim buraya önerim van der wiel. her ne kadar psg/city gibi takımlar finansal olarak çok rahat olduklarından dakika başı transfer yapıp 4-5 sağ bek falan alabiliyor. benim önerim van der wiel olur. 27 yaşında, hızlı, diri, tekniği fena değil. hollanda milli takımının da sağ beki dolayısıyla sneijder'in takım arkadaşı. alma/satın alma opsiyonu ile kiralanması halinde savunmaya sınıf atlatabileceğini, bindirmeleri ile de ofansif anlamda da faydalı olabileceğini düşünüyorum.

    orta saha göbek: 12.07.2015 itibariyle a takımda oynayabilecek 4'lü melo (32), selçuk (30), hamit (32), bilal (32). buraya çöpten bir jem (27) transferi yaptık. şimdi melo gidiyor. buraya alınacak yabancının yaşına çok karışmıyorum açıkçası. ideali 26-28,29 yaş arasıdır. isme de çok takılmıyorum ancak defansif yönünün iyi olması, ön tarafın taşınması açısından şart. melo yerine gelecek yabancı + benim gönlümden geçen isim ozan tufan (20) böylece orta sahada hamit, selçuk, yeni gelecek yabancının birikimlerinden faydalanabilecek ve kulübe 10-12 sene hizmet edebilecek bir adam kazanmış oluruz. yukarıda yer verdiğim yıllık 10.2 milyonluk kamburdan kurtulduğumuz zaman ozan'a verilecek 1-1.5 m euro/yıl + bonservis bedeli olarak düşündüğüm oyuncu + 5 milyon euro dikkat çekmeyecektir. hamit'in seneye sözleşmesi ona eriyor. böylece gelecek (2016-17) sezonu kadrosu orta sahası yabancı transfer, selçuk, ozan ve bilal ve jem olacaktır. ha bu arada jem'i bilal'i elden çıkarabilirsek seneye, bunları yerine yine 23-25 yaş arası genç bir yabancı alınmalıdır.

    amc: sneijder ve çolak var. transfere gerek yok.

    kanatlar: yasin, podolski, bruma ve transfer. açıkçası bruma neden gönderiliyor anlayamıyorum. takımda zaten kanat oyuncusu rotasyonu yok. olcan'ı da sallıyoruz. buraya adı sanı duyulmamış adamlar alınabileceği gibi, yine misal veriyorum chelsea'de forma giyen salah geçici açığı kapatmak için kiralanabilir. böylece kanatların yasin (29) podolski (30), bruma (20) ve salah (23) olur. rotasyonda da sıkıntı yaşamazsın. ha bruma'yı iteleyebilirsen ne ala, ondan gelecek parayla 20-25 yaş arası bir türk (bulabiliyorsan) veya 25-28 arası bir yabancı alabilirsin.

    forvet: burak yılmaz (29), sinan gümüş (21) ve bir adet transfer. eğer hamza hoca ben illa burak'ı oynatacağım banane banane diyorsa, o zaman dün dedikodusu çıkan muhammet demir alınabilir. "lan muhammete mi kaldık" diyenler olabilir ancak seneye borç/transfer bütçesi durumuna bakılarak burak yılmaz ile yolları ayırıp ligi domine edecek bir forvet, muhammet (24) ve sinan gümüş (22) gibi 3 kişiden oluşan bir forvet hattı kurulabilir.

    madem bu sene değişik bir transfer politikası izliyoruz, ekonomik olarak dikkatli davranıyoruz o zaman en azından seneye ekonomik olarak daha iyi bir noktada olacağımızın planını yaparak yedek kulübesinde oturabilecek ve oyuna girdiğinde "ya bu heriften daha ne bekliyoruz" demeyeceğimiz genç, gelişime açık ve taraftarın ne yapabileceğini merak ettiği oyuncuları alırım. anlaşma yaparken garanti parayı düşük tutup maç başını yüksek tutmaya bakarım ki oyuncuya "kadroya gir, 1 yerine 2 kazan" gibi bir mesaj veririm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın