• 12722
    yabancı sınırının kalkmasıyla birlikte sportif direktöre hiç olmadığı kadar ihtiyacı olan takımdır. dünyanın önde gelen menajerlerini tanıyan, avrupa kulüpleriyle iyi ilişileri olan bir sportif direktöre ihtiyacı var. yabancı transferlerini menajerlerin önermesiyle değil bir akılla yapması gerekiyor.

    biz podolski'yi 3 sene boyunca çok istedik ve ancak alabildik. dünyaca ünlü ve herkesin tanıdığı sportif direktörümüz olsaydı podolski belki bizi ilk sene tercih edebilirdi. böyle bir cazibesi olan bir kişiye ihtiyacımız var. biz de bu işi cüneyt tanman yapıyor. tanman'ı daha türkiye'de tanıyan çok kişi yok. yaşı 35 üstü olanlar bilir. ben bile 30 yaşımdayım sadece eski futbolcumuz olduğunu biliyorum. nasıl bir kişilik bilmem, nasıl bir futbolcuydu bilmem.

    aziz yıldırım başkanlık dönemi boyunca en doğru ve en akıllı hamleyi yabancı sınırının kalkmasıyla birlikte yaptı. ilk iş olarak bir tane sportif direktör aldı. onun portföyüyle transferleri gerçekleştirdi. elde ne kadar çöp oyuncu varsa yolladı. şimdi bakıyorum takımdaki en kötü oyuncu olarak mehmet topuz kaldı. o da 3. tercih olarak kullanılacak.

    şimdi karşılaştırmak gibi olmasın ama bizim takıma bakıyoruz 40'a yakın futbolcumuz var. bunların 10 tanesi gerçekten kaliteli futbolcu gerisi çöp futbolcu. bruma'sından tarık'a, sabri'sinden telles'ine varana kadar çöp. üstelik bu çöp futbolcular bizim 3. değil 1. tercih futbolcular. mesela sabri bizim 1. tercih sağ bekimiz. tarık ise 2. tercih. telles 1. tercih. sol beke carole isminde ne olduğu belli olmayan ama muhtemelen çöp olan bir futbolcu daha transfer ettiler. yani koskoca şampiyonlar ligine doğrudan katılan galatasaray'ın sol bekleri telles ve carole. bizim vizyonumuzun bu olması çok vahim.

    ben ünal aysal'ın 2. dönemini çok eleştirdim. tarihin en büyük bütçesini kullanıp çok büyük borç bıraktı ama adamın bir vizyonu vardı. gitti sneijder'i aldı, drogba'yı getirdi, muslera'yı aldı falan filan. yani galatasaray avrupa'da devlerle yarışacaksa onlardaki futbolcularla denk futbolcuları aldı getirdi. 5 milyon euro verirsen herkes alır diyenler olabilir ama 40 tane futbolcumuz olacağına 24 tane kaliteli futbolcumuz olsun yeter. eldeki 5 çöp futbolcu eldeki 1 tane kaliteli futbolcudan daha iyi değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın